PUBLICITAT

El TSJ confirma els 14 anys de pena per a l'home que va matar la dona

  • La sentència desestima els dos recursos presentats per part de la defensa i de la fiscalia
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Porta de l'homicidi, precintat per la Policia, on va ser assassinada la dona en l'estiu del 2009 Foto: ONA MORANTE

Ni 16 anys que reclamava la fiscalia, ni set que volia la defensa. El Tribunal Superior va dictar ahir la sentència que desestima els dos recursos presentats per aquestes dues parts contra la sentència del Tribunal de Corts que va dictar 14 anys de presó. Aquesta serà definitivament la pena que haurà de complir l'home que va matar la seva dona al seu domicili al carrer Prat de la Creu en juny del 2009. Així va escoltar ahir la sentència el mateix homicida que va ser traslladat del centre penitenciari de la Comella a la Seu de la Justícia.

La defensa del condemnat va presentar el recurs al Tribunal Superior, el desembre passat, per demanar una rebaixa de sis anys de la pena dictada, al·legant tot un seguit de circumstàncies que ell va considerar com atenuants i que per aquest motiu va demanar un màxim de 10 anys per un fet que el mateix condemnat va reconèixer que era el d'haver matat a la dona. La situació econòmica difícil de la parella ja que ell feia molt de temps que es trobava en l'atur, suposats problemes a Portugal, el seu país d'origen, la situació crítica sentimental de la parella, com van testimoniar els amics de la mateixa. A més també l'ingesta d'alcohol (dues ampolles de vi) barrejada amb una vintena de pastilles per a la hipertensió, van ser segons l'advocat que el defensa el que li va provocar «un estat d'alienació».

Per contra, la fiscalia va reclamar augmentar la pena perquè «es tracta d'un cas de violència de gènere i s'ha d'exemplificar i donar un missatge molt clar a la societat», va dir el fiscal. En la seva intervenció, el mes passat, el fiscal va recordar la mort violenta per estrangulació que va esdevenir en el domicili cèntric de la capital qualificant-la de «cruel», i va negar qualsevol circumstància atenuant, argumentades per la part de la defensa del condemnat.

Confirmada doncs, la sentència del Tribunal de Corts pronunciada el passat 15 d'octubre, l'homicida haurà de restar privat de llibertat fins l'any 2023, segons va confirmar ahir el Tribunal Superior de Justícia,



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT