PUBLICITAT

El 20 per cent, en el llindar de la pobresa

  • El nombre de famílies usuàries del banc d'aliments ronda, en aquests moments, la cinquantena
EVA ARASA
ESCALDES -ENGORDANY

El 20% dels andorrans –1 de cada 5– es troben en el llindar de la pobresa, és a dir, estan en una situació vulnerable i de risc, segons l'últim estudi elaborat per Càritas. De fet, l'estudi, que recull dades sobre el Principat, s'ha fet a Espanya i Càritas Andorrana n'està preparant l'edició, motiu pel qual els seus responsables, aplegats ahir a l'Hotel Roc Blanc d'Escaldes amb motiu de la celebració del primer sopar solidari de l'entitat, no en van voler avançar més dades. De la pràctica diària, però, sí que se n'extreu una altra xifra: les famílies usuàries del banc d'aliments superen la quarantena de fa un parell de mesos i s'aproximen ja a la cinquantena.

Que la crisi es fa notar és una evidència. En aquest context, l'estudi de la pobresa que ha elaborat Càritas permetrà tenir una eina d'anàlisi tant quantitativa com qualitativa que, al seu torn, ha d'ajudar a fer front a la situació amb més i millors garanties d'èxit. El president de Càritas, Agustí Font, i mossèn Ramon Sàrries van explicar ahir, en la roda de premsa prèvia al sopar amb l'expresident de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol, que les dades ja han estat processades i que, ara mateix, estan elaborant un parell de publicacions: una amb l'estudi complet –un estudi, les conclusions del qual es presentaran al març– i una altra amb l'extracte de les dades més rellevants i que millor poden servir per «fer pedagogia», tal com va dir Sàrries. Les persones en situació de risc són aquelles que, d'entre una dotzena d'indicadors (nivell d'estudis, situació laboral, entorn familiar, etc.), «en tenen set o vuit que mostren que són vulnerables, que amb una bufada els tombes», va aclarir el rector de la capital.

Una altra dada que va sortir en el decurs de la roda de premsa va ser el nombre d'usuaris del banc d'aliments, que Càritas va posar en funcionament el mes de febrer de l'any passat: si aleshores les famílies usuàries eren 10, ara s'acosten a les 50.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT