PUBLICITAT

La CASS accepta publicar les tarifes en el nou conveni

  • La parapública aprova la contraproposta dels metges tot i que aplica lleugers canvis
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'últim Consell d'Administració de la CASS de l'any passat Foto: ORIOL LLAURADÓ

La Caixa Andorrana de la Seguretat Social va avaluar ahir en sessió de consell d'administració la contraproposta efectuada pel Col·legi de Metges i enviada el dilluns passat. El president de la parapública, Josep Maria Beal, va informar ahir a aquest rotatiu que els membres del consell van acordar l'aprovació d'aquesta proposta efectuada pels professionals mèdics del país. A més, també hi inclouran el punt indispensable segons va voler deixar en constància el Col·legi: les tarifes dels serveis.

La inclusió dels preus dels serveis mèdics en l'acord era una condició imprescindible per a la seva aprovació final, segons van exposar des del Col·legi de Metges a aquest rotatiu el dijous. La CASS, amb la voluntat de formalitzar el conveni i no posar més pals a les rodes a les negociacions, va acceptar ahir aquest requeriment.

Malgrat tot, el consell d'administració no comparteix l'afirmació del Col·legi, que assegurava que aquestes tarifes havien estat incloses als acords d'anys anteriors. «No és veritat que hi féssim constar els preus, no ho havíem fet mai», va assegurar Beal. El president de la CASS va exposar, però, que si ells ho volen no hi haurà problema i que aquests preus seran els actualment vigents i publicats al butlletí del BOPA.

La contraproposta mèdica va ser aprovada en consell d'administració, tot i que es van realitzar algunes modificacions, segons va assegurar el president de la CASS. Malgrat tot, «es tracta de lleugers comentaris», va assegurar Beal.

Ara aquesta nova proposta de la parapública ja ha estat enviada al Col·legi de Metges. El col·lectiu mèdic és ara qui ha de prendre la decisió, acceptant aquests «petits canvis», segons assegura la CASS, o elaborant de nou una proposta de conveni. Pel que fa a la CASS, «romanem a l'espera» de la seva decisió, va assegurar Beal.

Quatre dies per decidir-se / El conveni anterior expira el proper dilluns, és a dir, el Col·legi de Metges té poc més de quatre dies per prendre una decisió. Però veient les dues postures favorables, tot apunta que finalment hi haurà acord.

D'aquesta manera es tancarien dos mesos de negociacions, iniciades quan la CASS va decidir denunciar el conveni i proposar l'elaboració d'un de nou. El 31 de desembre el Col·legi de Metges va rebre la proposta de la CASS, la qual va modificar i va enviar a la parapública aquest dilluns.

Entre els canvis més substancials i aprovats per les dues parts hi figura un major control de la despesa de tots els metges, operat a través de la comissió de seguiment del conveni, formada en paritat entre la CASS i el Col·legi. Aquesta Comissió es reunirà cada tres mesos i no un cop a l'any com fins ara.

També s'ha aprovat realitzar un sistema de control més ampli als professionals, a partir de l'establiment de guies i protocols d'actuació. Tots els professionals estaran subjectes a uns indicadors en forma de guies i de processos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT