PUBLICITAT

La Fiscalia demana 2 anys per una presumpta estafa a l'asseguradora

  • L'acusat va patir un accident de cotxe fa 11 anys i va dir que conduïa un dels ocupants
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els passadissos de la seu de la Justícia Foto: TONY LARA

El Ministeri Fiscal sol·licita dos anys de presó condicional per a un home acusat dels delictes d'estafa i de creació i ús de document inautèntic, en un cas que té a veure amb un accident de cotxe de fa 11 anys i el pagament de 9.780 euros al presumpte estafador per part de la companyia asseguradora. La companyia, que es va presentar com a acusació particular, reclama ara tant aquest import com els 359 euros que va satisfer a la CASS, ja que l'home va patir una fractura de nas com a conseqüència de l'accident. L'home, que era el propietari del cotxe, va explicar inicialment a la Policia que qui conduïa era un dels altres dos ocupants del vehicle, per por que pogués donar positiu en el control d'alcoholèmia i li retiressin el permís de conduir. L'asseguradora, pel seu cantó, fonamenta la seva reclamació en aquest engany i en el fet que l'home va presentar una declaració que falsejava el que havia passat realment.

«La companyia havia de pagar conduís qui conduís». Aquesta és una de les premisses en què l'advocat de la defensa va basar ahir la seva exposició, durant la vista davant del Tribunal de Corts. Perquè la pòlissa contractada, a nom de la mare de l'acusat, era a tot risc i no feia distincions en funció del conductor.

Ara bé, la companyia va subratllar que el contracte incloïa una clàusula excloent, que els eximia de l'obligació de pagar, i que es referia tant al fet de conduir sota els efectes de l'alcohol –cosa que el defensor va insistir que no s'ha pogut provar– com a una eventual falsedat en les declaracions o en els documents presentats.

La Fiscalia, d'altra banda, es planteja obrir un procediment contra la mare de l'acusat per un presumpte fals testimoniatge. La dona va explicar al tribunal que la declaració li va omplir un treballador de la companyia, en contra del que conclouen els pèrits.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT