PUBLICITAT

El 2010 va registrar el rècord d'intervencions en guàrdies

  • Es van atendre 768 casos en torn d'ofici, el més alt dels darrers 15 anys
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'acte de l'obertura de l'any judicial, l'any passat Foto: tony lara

L'any passat va ser un any productiu per al Col·legi d'Advocats pel que fa a certes xifres estadístiques que es van facilitar ahir en la memòria d'activitats del 2010 als advocats reunits en assemblea ordinària i també extraordinària. Així ho reflecteixen les guàrdies amb intervencions policials i de la Batllia que en tot l'exercici anterior van sumar 696. D'aquestes, els 430 van ser intervencions en les que es va requerir a la Batllia, la resta van ser intervencions policials en horari de guàrdia. Aquesta xifra és la més alta de nombre de guàrdies amb intervenció dels darrers 12 anys.

Però aquest no és l'únic rècord aconseguit en les activitats realitzades pel col·lectiu dels advocats durant l'any passat. La suma dels torns d'ofici va ser també la més nombrosa amb 768 casos. D'aquests la majoria van ser qüestions penals de delictes menors, en concret 457, seguits dels delictes majors (164), i els expedients civils que en van ser 136, la resta (11) en van ser administratius.

CONSULTES GRATUÏTES / Continuant amb xifres estadístiques, el servei de consultes jurídiques gratuïtes que s'ofereix cada dimecres a la seu del Col·legi d'Advocats, es van evacuar 394 consultes de les quals el 27% han estat sobre temes laborals, el 35% són assumptes de família (com separacions, custòdies, divorcis, herències), el 12% són reclamacions de quantitat, el 8% sobre temes relacionats amb la CASS i el 18% són assumptes varis.

Si es compara amb les consultes ateses l'any passat hi ha una petita disminució de només sis casos menys, tot i que la tendència és alcista des del 2007, quan es va iniciar aquest servei de consultes gratuïtes. Des de l'inici les de família han estat les consultes més nombroses tot i que l'any passat es van duplicar els casos de reclamacions, i també s'ha vist incrementades les consultes relacionades amb la CASS.

Si se xifren el preu per les taxes judicials durant l'any passat es van facturar 495.565 euros, set mil euros menys que l'exercici anterior, tot i que continua la tendència evolutiva en sentit positiu.

NOVES INCORPORACIONS / El Col·legi d'Advocats té un total de 150 lletrats que exerceixen i 146 col·legiats no exercents. El nombre d'incorporacions al col·legi, tant en qualitat d'advocats com de llicenciats no exercents, ha continuat creixent durant l'any passat. En concret, es van donar d'alta nou nous advocats, i hi ha una petició de col·legiació com a exercent a tràmit. Quant a les baixes, han estat quatre els advocats que han passat a la condició de no exercents.

En l'assamblea extraordinària celebrada ahir els advocats col·legiats van tractar entre altres assumptes la modificació dels estatuts per a la seva adaptació a la llei del Col·legi d'Advocats. Des de les 15.00 hores de la primera convocatòria de la reunió ordinària i més tard de la de les 17:30 hores de l'extraordinària, el col·lectiu d'advocats va estar reunit fins ben entrada la nit tractant un per un tots els articles dels estatuts que ja estan en data límit per poder entrar a tràmit d'aprovació.

L'assemblea va tractar altres temes com l'organització en els torns de guàrdies i d'altres assumptes d'estructura interna del col·legi.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT