PUBLICITAT

La fibra òptica va tancar el 2010 amb 11.238 abonats

  • Els usuaris d'Internet de banda ampla augmenten el 6,9% respecte el 2009
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una dona fa ús d'Internet. Foto: ORIOL LLAURADÓ

La implantació d'Internet via fibra òptica ha tancat el 2010 amb 11.238 abonats, una xifra que va augmentant en detriment dels abonats a l'ADSL. En general, la tendència anyal dels abonaments de banda ampla és del 6,9%. Així ho va fer públic ahir el Departament d'Estadística. D'altra banda, durant el mes de desembre de 2010 el nombre d'abonats va augmentar en pràcticament tots els serveis d'Andorra Telecom, mostrant tendències anyals positives tant en telefonia fixa (0,4%) com en telefonia mòbil (2%).

Així, el servei d'ADSL disminueix amb una tendència mensual del -2,6% i -26% interanual. El total d'abonats a Internet de banda ampla ha augmentat un 6,9% respecte al mateix mes de l'any passat.

D'altra banda, Estadística assenyala que el nombre d'abonats als serveis d'Andorra Telecom al mes de desembre presenta una tendència mensual estable en telefonia fixa (0,2%), acabant l'any amb 49.765 abonaments i una tendència interanual del 0,4%. En telefonia mòbil la tendència mensual és del 0,4%, i l'interanual se situa a l'1,5%, com a conseqüència de l'augment dels mòbils de contracte, que presenten una tendència positiva mensual del 0,2% i interanual del 2%.

TRÀNSIT TELEFÒNIC / Pel que fa al trànsit telefònic del mes de desembre, ha estat de 28.079.005 minuts, el que representa un augment de la tendència del 0,2% al desembre i una estabilització de la tendència interanual en un -0,3%. En aquest sentit, Estadística destaca que contrasta la disminució del trànsit telefònic internacional, amb una tendència anyal del -5,2%, amb el creixement del trànsit telefònic nacional, amb una tendència anyal positiva del 2,4%. Així, el trànsit internacional entrant ha augmentat un 0,3% durant el desembre però, en canvi, presenta una tendència anyal negativa del -6,5%, mentre que el sortint disminueix en un -0,3% al desembre per acabar amb una tendència anyal del -3,6%.

El trànsit telefònic nacional, en canvi, augmenta en telefonia fixa, en un 0,4% al desembre amb una tendència anyal del 3,6%, mentre que la telefonia mòbil presenta una tendència mensual del -0,5% al desembre i una tendència anyal negativa del -2,9%.

Finalment, el trànsit per Internet de banda ampla, mesurat en Gb, mostra una tendència molt positiva, tant al desembre, en un 7,7%, com en l'anyal, que creix en un 17,6%. Cal destacar l'augment de visites durant el mes de desembre a pàgines nacionals (14,3%), tant per ADSL (6,1%) com per fibra òptica (26%), amb unes tendències interanuals encara més significatives. Del trànsit per Internet en Gb, la gran majoria és internacional, és a dir, fet a pàgines d'Internet ubicades en servidors estrangers.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT