PUBLICITAT

Andorra venç per equips en el Borrufa amb més metalls: 17

  • L'última jornada acaba amb els ors de Salvadores i Martí, i amb Pallàs plata i Ramèntol bronze
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Carmina Pallàs, a la bàscula per emportar-se el seu pes en caramels, ahir durant la cloenda del 19è Borrufa. A la galeria, Salvadores, al supergegant d'ahir en què es va penjar l'or en infants II. Foto: TONY LARA

La 19a edició del Trofeu Borrufa va tenir ahir el seu dia de cloenda, amb competició al matí i festa a la tarda, però sobretot amb un molt bon regust de victòria a la delegació andorrana, que ha aconseguit quedar primera per equips amb el seu primer conjunt -és la segona vegada en la història, la primera va ser a l'edició inaugural del 1993-, a més que ha sumat 17 metalls, dels quals quatre ahir amb dos ors -Xavi Salvadores i Robert Martí-, una plata -Carmina Pallàs- i un bronze -Sara Ramèntol. Ordino va viure un fi de festa d'un Borrufa que els andorrans tindran en el record per molts anys.

La jornada es va iniciar amb quatre supergegants, un per categoria i sexe, i en ells els èxits van arribar de nou. Xavi Salvadores va aconseguir per fi un or que havia estat buscant durant tota aquesta edició, i va ser el millor en infants II, mentre que Robert Martí va fer el mateix a infants I, tancant d'aquesta manera una edició per ell plena de trofeus, amb tres ors i una plata. Pel que fa a les nois, Carmina Pallàs i Sara Ramèntol van tenir ahir un nou capítol de la seva lluita particular, però al supergegant la búlgara Alexandra Popova es va colar en la primera posició, i així Pallàs va ser plata -en total tres ors i dues plates- i Ramèntol bronze -en el global un or, una plata i doz bronzes- tot i que per 30 centèsimes de diferència entre elles.

Els 17 metalls aconseguits en total es reparteixen en 8 ors, 6 plates i 3 bronzes, i són el màxim trofeu que han aconseguit els andorrans en la història del Borrufa, en part també perquè aquesta edició hi han hagut més proves. La temporada passada, Andorra va sumar deu medalles i va acabar segon en la classificació per equips per darrere d'Espanya i per sobre de França. Ara han estat Suïssa i Espanya els països per sota dels tricolors. Aquesta edició han estat 36 els equips que han participat al campionat andorrà.

LA FEDERACIÓ, SATISFETA / La Federació Andorrana d'Esquí (FAE) va valorar ahir l'actuació dels joves esquiadors. Vicky Grau, coordinadora de la base, va voler felicitar tots els corredors, i especialment els quatre esquiadors que han aconseguit metalls d'or -Pallàs, Ramèntol, Martí i Salvadores-, i tot i assumir el fet que aquesta edició hi han estat més curses amb opció de medalles. «Es veu el treball que està fent-se tant en Tecnificació com pel que fa a l'Esquí Estudi», va comentar Grau, «i hem de dir que també ara els joves esquien més i entrenen en millors condicions».

Amb tot, Grau va deixar la porta oberta al futur immediat. I és que al mes de març venen cites importants per demostrar realment el nivell dels andorrans: «Els dies 12 i 13 tindran més curses a Andorra, però on s'ha de veure realment com estan és en proves com la Topolino. Si allà fan entre els 15 primers llavors podem estar contents de l'evolució». La cita amb el Topolino serà al març: «Encara tenim temps», va cloure.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT