PUBLICITAT

Brussel·les dóna per tancat el text que podria entrar en vigor l'1 de gener del 2012

  • La normativa és la mateixa que s'aplica als altres països, però "el procés de transposició tindrà en compte la situació específica d'Andorra"
27012011_ue
El comissari de la Unió Europea, Olli Rehn, amb el seu portaveu, Amadeu Altafaj. Foto: COMISSIÓ EUROPEA
La reunió tècnica celebrada aquest dimecres a Brussel·les sobre l'acord monetari va cloure amb el tancament d'un text que hauria de ser el definitiu, i que segons ha informat el cap de gabinet del comissari europeu per l'acord monetari, Amadeu Altafaj, en declaracions a l'ANA, 'hauria d'entrar en vigor l'1 de gener del 2012'. Tot i que queda pendent la signatura de l'acord, Alfataj ha considerat que aquesta podria ser aviat ja que només queda pendent l'aval dels coprínceps perquè el cap de Govern signi l'acord.

Tot i que aquest dimecres el Govern va explicar que faltaria una última anàlisi, des de la Comissió Europea, el portaveu d'Afers Econòmics i Monetaris de la Comissió Europea, ha indicat que el text ja es dóna per bo perquè ha estat elaborat amb la participació de la comitiva andorrana, i que per tant s'entén que "si el Govern hi envia uns representants és perquè tenen la potestat per negociar". Segons Altafaj, queda pendent la signatura i la ratificació però l'entrada en vigor podria ser a l'inici de l'any vinent. La ratificació al Consell General serà imprescindible per a que al 2012 s'adopti l'acord, però per ara, el següent pas és que els coprínceps avalin el cap de Govern en la signatura, que segons han dit des de Brussel·les sembla ser l'únic punt pendent.

Quant als acords que s'han pres, des de Brussel·les han informat que no s'ha accedit a permetre un acord diferent al que estableix la Unió Europea, i que per tant la normativa és la mateixa que s'aplica als altres països, però que "el procés de transposició tindrà en compte la situació específica d'Andorra". En aquest sentit, Altafaj ha apuntat que el que s'exigirà és que Andorra estigui en la línia de l'aplicació de la llei, però es permetrà una adaptació a les necessitats de la banca andorrana.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT