PUBLICITAT

Sis empreses cerquen 14 treballadors a través dels programes de foment a l'ocupació

  • Dos pertanyen al Programa de foment de la contractació de treballadors provinents del sector de la construcció i annexos i 12 al sector del comerç i l'hostaleria
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


Un total de sis empreses han aprofitat, de moment, els dos programes per al foment de la contractació, per tal de cobrir 14 llocs de treball. Dos d'aquests, pertanyen al Programa de foment de la contractació de treballadors provinents del sector de la construcció i annexos i la resta al Programa per al foment de l'ocupabilitat i la formació pràctica i teòrica en el si de les empreses. El secretari d'Estat de Salut i Treball, Jesús de Tena, ha dit en roda de premsa que el departament s'està entrevistant amb les empreses per explicar els dos programes des que aquests van entrar en vigor a finals del mes de novembre. Fins a data d'avui ja s'han visitat una cinquantena d'empreses.
De Tena ha explicat que des que es van posar en marxa els programes de foment a l'ocupació a mitjans de novembre un total de sis empreses s'hi han acollit cercant 14 llocs de treball. D'aquests, dos pertanyen al Programa de foment de la contractació de treballadors provinents del sector de la construcció i annexos i 12 al sector del comerç i l'hostaleria mitjançant el Programa per al foment de l'ocupabilitat i la formació pràctica i teòrica en el sí de les empreses.

Un cop les empreses han fet l'oferta de llocs de treball a través d'aquests programes, el Servei d'Ocupació està ara fent el procés de selecció dels candidats en funció del perfil que s'ha demanat. Després, les empreses sol·licitants rebran aquests treballadors i faran la sol·licitud final que la Comissió de Valoració ha d'acabar resolent.

De Tena, en una compareixença davant dels mitjans de comunicació, ha justificat el baix nombre d'empreses interessades en els programes d'ocupació perquè, d'una banda, aquests es van posar en funcionament poc abans d'iniciar l'aturada nadalenca del sector de la construcció i l'obertura de les quotes dels temporers, i de l'altra, perquè a mitjans de novembre el Consell General va rebutjar el crèdit extraordinari que els finançava, cosa que va fer pensar les empreses que no es posaven en marxa. El secretari d'Estat ha explicat que un avenç de fons de 695.000 euros aprovat pel Consell de Ministres el mes de juny garanteix el finançament del programes.

Així, doncs, el Departament de Treball està en aquests moments entrevistant-se amb totes les empreses per fer la tasca divulgativa dels programes de foment a l'ocupació als quals es poden acollir. Ja ho han fet amb una cinquantena del sector del comerç i l'hostaleria.

Prestació per desocupació
D'altra banda, De Tena ha explicat que des que va entrar en vigor la prestació per desocupació, s'han tramitat 361 sol·licituds, un 37% de les quals han estat denegades. De les 227 que s'han donat, 92 han estat suspeses en algun moment perquè els treballadors havien obtingut feina. Malgrat això, algunes d'aquestes prestacions suspeses han tornat a activar-se, ja que les feines tenien un caràcter temporal.

De Tena també ha recordat que la prestació per desocupació té un caràcter assistencial i que complementa el nivell de renda mínima familiar. Un 83% dels treballadors que reben la prestació d'atur són persones que viuen soles o que es tracta de l'únic ingrés en el nucli familiar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT