PUBLICITAT

El Govern homogeneïtza la formació dels guies turístics

  • L'acreditació oficial s'ha dissenyat per a la pròxima temporada alta
P.G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Turistes en les visites realitzades pel Bus turístic Foto: TONY LARA

Un pas més endavant. L'Associació de Guies turístics es va reunir ahir amb el ministre de Turisme i Comerç, Claude Benet, per saber com va les reivindicacions del sector que volen formalitzar aquesta professió en contra de l'intrusisme forà. Benet els va informar que ja està dissenyada la formació que s'impartirà per tal d'homogeneïtzar els coneixements de tots els guies turístics del país. Aquesta formació serà el primer pas que donarà continuïtat al següent que serà l'acreditació oficial dels guies turístics del país.

Amb tot el que es pretén és lluitar contra l'intrusisme que pateix aquest col·lectiu i sobretot pels guies i conductors d'autobusos que venen de fora.

La formació que es preveu que s'inici a principis de la temporada alta turística dels guies, és a dir, abans de l'estiu, oferirà formació variada tant cultural, com històrica, geogràfica, gastronòmica i d'institucions oficials. «En l'actualitat hi ha molts guies turístics que s'han especialitzat i amb aquesta formació tots tindrem el mateix coneixement i ampliarem la informació», va explicar Maria Rosa Suñé, secretària de l'Associació de Guies Turístics d'Andorra.

Una altra de les reivindicacions aconseguides és l'acreditació que el mateix ministeri de Turisme oferirà a tots aquells que hagin passat per aquesta formació i que pretén ser el distintiu diferenciador que acabi amb la pràctica del turistes que venen d'altres països.

Ampliació de funcions / Amb aquesta tasca de formalitzar la professió dels guies turístics des del ministeri i de la mà de l'associació s'està treballant perquè no només se centren en visites guiades. Segons va explicar Suñé es podria ampliar les funcions dels guies turístics del Principat amb la col·laboració de totes les institucions que treballen amb el sector, com Andorra Turisme. Així des del ministeri se'ls va suggerir la tasca de fer acompanyaments en diversos actes on vinguin no només turistes sinó conferenciants o congressistes, i públic en general.

Amb tot, es preveu que en breu s'ultimen aquestes qüestions com s'ha fet amb la formació i l'acreditació que en pocs mesos s'ha tirat endavant des del ministeri, sent una reivindicació que des d'aquest col·lectiu venia fent-se fa molts anys.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT