PUBLICITAT

Contra els números

  • Les estadístiques juguen a favor del Clavijo a la Copa, però Peñarroya ho té clar: «No hi estic d'acord»
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
En l'estadística que empaten els dos equips és en la de taps a favor: 39 cadascú en 17 jornades de Lliga. Foto: INGRID FERNÀNDEZ

La Copa Adecco Plata és aquí. La gran cita de la temporada per al BC River Andorra arriba dissabte amb un enfrontament a cara i ulls contra el CB Clavijo, el líder de la LEB Plata i un dels quatre equips que ha guanyat el conjunt andorrà en els 17 enfrontaments que ha tingut a la lliga fins el moment. Amb les estadístiques a la mà, els de la Rioja són superiors, tot i que el tècnic Joan Peñarroya no opini el mateix: «No hi estic d'acord». Contundent i clar, i amb part de raó.

Si es miren les dades comparatives entre els dos conjunts, els espanyols són millors en tot excepte en alguns aspectes concrets. En punts, en tirs lliures, en llençaments de dos, de tres, en assistències, en valoració, són només algunes de les estadístiques que el conjunt que entrena Jesús Sala supera al de Peñarroya. Per contra, on el River és millor que el seu rival és en rebots, tan defensius (24,9 per matx per al River i 24,8 per al Clavijo) com ofensius (10 per duel per als andorrans, 9,9 per als de la Rioja), a més dels totals (594 per 591). Però també en pilotes recuperades (152 per 130) i en pilotes perdudes, on el River ha perdut 37 menys que el seu rival a la Copa. A més, els andorrans són dels que menys faltes cometen, amb 312 i una mitjana de 18,4 per partit, mentre que els riojans sumen 350 i 20,6 per duel.

Això, amb tot, no és suficient per Peñarroya, que creu que hi ha d'altres números que no són contraris al River, i que estan a més ben justificats. És el cas de la diferència de punts entre els dos equips: «No estic d'acord que els nostres números siguin inferiors als d'ells, perquè la diferència de punts és millor la nostra tot i que a més hem perdut un partit més que ells». I és cert, perquè el River suma 17 partits jugats, dels quals n'ha perdut 4 pels que 3 en què el Clavijo ha estat derrotat, i amb tot l'equip andorrà suma 1.370 punts al seu favor i 1.168 en contra, el que fa una diferència de 202 punts al seu favor, superior als 160 que en té el Clavijo, amb 1.443 punts a favor i 1.283 en contra.

MOLTA MOTIVACIÓ / Números a banda, el fet és que les estadístiques quan arrenqui el matx s'oblidaran. Els andorrans estan molt motivats pel que serà el duel de l'any: «Estem motivats, confiats i amb ganes de jugar», va dir ahir el tècnic, el qual assumeix que la derrota de la passada setmana a A Corunya va fer mal: «Va ser un cop, però són coses que passen i passaran, però ara hem d'aixecar-nos i que millor que en un partit com el del dissabte». Amb tot, el tècnic avisa: «Haurem de ser seriosos en tots els aspectes del joc».

GRIPS ESTOMACALS / L'equip andorrà està preparat per al duel i espera no tenir cap baixa per a la final. Amb tot, aquesta setmana el fatídic virus estomacal ha entrat per la porta gran al club i ha deixat fora d'alguns entrenaments Àlex Piru Ros i Jon Santamaría. Els dos, però, es reincoporaran als entrenaments d'avui -ahir l'equip va tenir descans- amb normalitat.

SESSIONS D'ENTRENAMENT / Peñarroya ha planificat una setmana amb entrenaments que acabarà amb sessió de pista i gimnàs avui al matí, una altra de pista a la tarda, un entrenament matinal demà que ho bé serà a Andorra o bé a Logronyo -el viatge encara no està planificat del tot si abans o després del dinar del divendres- i un entrenament a les 21.00 del vespre del mateix divendres al Palacio de los Deportes de Logronyo, escenari de la final. El mateix dissabte, al voltant de les 11.30 hi haurà una última sessió, només de tir.

l'afició també viatja a logronyo / Una de les notes que parla de la importància de l'enfrontament de Copa del pròxim dissabte és l'afluència de públic que viatjarà a Logronyo per veure la final, que començarà a les 20.00 del vespre. El club ha posat un autobús i a més es calcula que un bon número d'aficionats viatjarà en vehicles particulars a la cita amb el primer títol de la temporada. És la final de Copa, i això s'ha de notar d'alguna manera, i per això els aficionats no miren els diners.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT