PUBLICITAT

Jordan, el primer andorrà a uns Mundials de freestyle

  • El jove, de 17 anys, competirà als Estats Units en ?slopestyle' i ?halfpipe'
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Scott Jordan, en primer pla, amb Guy Diaz just al darrera, ahir Foto: TONY LARA

Scott Jordan serà el primer andorrà que representarà la tricolor en uns Campionats del Món de freestyle. El jove rider, de 17 anys, marxarà a Deer Valley (Estats Units) demà mateix per fer front a la competició d'slopestyle, la gran novetat d'aquesta edició mundialista, i de halfpipe. L'objectiu de Jordan i del seu entrenador, Guy Diaz, és finalitzar al mig de la classificació. A les finals només es classifiquen 12 mestres i només amb nord-americans, canadencs i francesos, els bitllets de finalistes estan copats.

El principal handicap de la cita amb els Mundials de l'estació de l'estat d'Utah serà, segons el tècnic Diaz, «adaptar-nos a unes estructures molt més grans de les que estem acostumats, amb salts de fins a dos metres més que el que fem normalment». Aquesta adaptació tindrà el seu primer test amb els entrenaments d'slopestyle de dilluns i dimarts vinent, mentre que dimecres seran les classificatòries i les finals ja el dijous. Pel que fa a la modalitat de halfpipe, dijous seran els entrenaments i les classificatòries ja el dia 4, divendres.

APOSTA PEL ‘SLOPESTYLE' / El jove Jordan va manifestar ahir durant la presentació que es va dur a terme a la seu d'Andbanc, un dels patrocinadors de la FAE, que l'slopestyle és la seva preferència: «Porto més anys practicant-lo, en l'última cita de la Copa del Món em vaig trobar molt bé i estic a gust». De fet, allà va ser 15è. Jordan, que a l'octubre va patir una lesió de peroné, es va recuperar ràpid i una vegada iniciada la temporada va començar a entrenar i després a competir amb bons resultats, prova d'això és que serà als Mundials. Guy Diaz, el seu entrenador, va dir que l'aposta seran uns «dobles invertits molt tècnics i molt treballats que amb l'alçada que hi haurà als Estats Units podrà fer millor.

Copa d'europa d'esquí alpí / Ahir es va disputar la primera prova de la Copa d'Europa d'esquí alpí a Méribel amb presència de dos esquiadors de la FAE. Marc Oliveras i Nil Ruiz van acabar molt lluny dels millors, però amb bones puntuacions FIS. Oliveras va finalitzar el supergegant del dia amb un temps de 1min 21,25s en la 71a posició -el guanyador, l'austríac Matthias Mayer va fer 1min 18,68s- i una puntuació FIS bastant bona de 41,75. Per la seva part, Ruiz va acabar a la 82a plaça amb un crono de 1min 22,10s i 53,21 punts.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT