PUBLICITAT

Rosanas afirma que el sector privat haurà de treure Andorra de la crisi

  • L'expert diu que l'empenta dels empresaris pesarà més que el nou marc legislatiu
MARC RODRÍGUEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Rosanas i el professor Pedro Videla, ahir abans de la conferència. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El director de la Càtedra Crèdit Andorrà de Mercats, Organitzacions i Humanisme de l'IESE, així com doctor en enginyeria industrial per la UPC, doctor en Management per la Nortwestern University i MBA per l'IESE, Josep Maria Rosanas,va assenyalar ahir que la recuperació econòmica d'Andorra passarà més per la capacitat dels empresaris de fonamentar projectes innovadors que dels articulats que es puguin realitzar per a l'homologació amb Europa i la conseqüent sortida a l'exterior: «Jo no crec en les lleis per sortir de les crisis econòmiques, sinó en les iniciatives privades», va dir.

En aquest sentit, Rosanas va recordar com «si Espanya agafa un refredat, Andorra agafa la grip» i va apuntar, però, que aquest any pot ser positiu si el sector privat té en compte les «quatre necessitats» que han quedat paleses amb la crisi: «racionalitzar, innovar, estructurar i replantejar-se les coses». Tot això «sense perdre la competitivitat» i fent els canvis «amb coherència».

la socialització de les pèrdues / Pedro Videla, que és professor i director del Departament d'Economia de l'IESE, a més de tenir un doctorat i un mestratge en Economia a la Universitat de chicago i un títol d'enginyeria comercial a la Universitat Catòlica de Xile, va realitzar un balanç macroeconòmic del 2010, com, segons va afirmar Rosanas, s'anirà fent durant els pròxims anys. En aquest sentit, Videla va manifestar que «hem sortit de la crisi socialitzant les pèrdues», ja que els Governs «han hagut d'emetre molts diners» i «augmentar les despeses», com ha succeït a Irlanda. «Ara qui salva els salvadors?», va ironitzar, apuntant que el camí de la recuperació a nivell mundial serà «a dues velocitats». A més, segons va expressar, Europa i els Estats Units hauran d'afrontar elevades taxes d'atur que, sumades al «gran fluxe de capitals cap els països emergents», faran més difícil la recuperació, especialment a Espanya. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT