PUBLICITAT

Una dona reclama 90.000 euros al seu exmarit arran d'una agressió

  • La víctima assegura que el suposat atac «li ha destrossat la vida» i el processat nega els fets
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'interior de la Batllia Foto: TONY LARA

El Tribunal de Corts va jutjar ahir la presumpta agressió d'un home a la seva exdona el passat 19 de maig del 2006 a Sant Julià de Lòria. Arran dels fets, i gairebé cinc anys després, la dona assegura que encara arrossega i pateix les seqüeles de les lesions patides, motiu pel qual el seu advocat va demanar per l'acusat el pagament d'una quantia econòmica de prop de 90.000 euros.

El Ministeri Fiscal, per la seva part, va mostrar-se d'acord amb la versió exposada per l'acusació particular i va sol·licitar al Tribunal una pena de 18 mesos de presó condicional per un delicte de lesions doloses, a més de la prohibició durant deu anys que el processat contactés amb la seva exdona.

Finalment, la defensa de l'acusat va demanar la lliure absolució del seu defensat, que en tot moment va negar cap mena d'agressió a la seva excompanya sentimental. I fins i tot va anar més enllà i va assegurar que va ser l'ahir víctima la que va agredir a la seva parella actual. De fet, la companya sentimental actual de l'home jutjat, present ahir a la vista, va informar que el dia dels fets ella també havia realitzat una denúncia contra la dona. Aquesta, però, mai ha procedit a la Batllia. «Encara seguim esperant», va manifestar.

Els fets es van produir al maig del 2006 com a conseqüència d'una baralla quan la suposada víctima va anar a buscar els seus fills (un nen i una nena, fruït del matrimoni). Durant la discussió, l'acusat hauria suposadament agafat la dona pel coll i l'hauria empès cap a un mur, caient posteriorment a la cuneta de la voravia, que tenia certa profunditat. Com a conseqüència dels fets va patir una ruptura del còccix i del sacre, a més d'altres contusions.

L'acusat va negar ahir els fets i va assegurar que la dona va perdre l'equilibri durant la baralla amb la seva parella actual. Aquesta darrera va recolzar el seu testimoni. De la mateixa manera l'actual parella de la suposada víctima va recolzar la versió dels fets de la seva companya.

Durant la vista també va declarar el fill de l'exmatrimoni, de 18 anys, que va assegurar que va veure com el seu pare agredia a la seva mare, així com que no era la primera vegada que l'amenaçava, la insultava i l'agredia.

Seqüeles psicològiques / Amb tot, va caler l'opinió dels professionals mèdics per determinar l'abast i causes de les lesions. Els presents a la vista van coincidir en assegurar que eren compatibles amb una agressió. La dona també va patir seqüeles psicològiques diagnosticades com un trastorn per estrès posttraumàtic.

La víctima va manifestar ahir que el seu exmarit li havia «destrossat la vida» i que la seva qualitat de vida «s'havia reduït un 50%». La dona va assegurar que des dels fets patia dolors constants (va ser tractada dins de la Unitat del Dolor de l'hospital), es va passar prop d'un any i mig al llit i ja no pot practicar certes activitats esportives i d'oci.

Totes aquestes conseqüències presumptament derivades de l'agressió van ser quantificades en 90.000 euros per l'acusació particular: 505 euros en concepte de responsabilitat civil, 6.000 euros per les afectacions a nivell laboral, 50.000 en concepte de danys morals per la suposada disminució de les facultats reproductives de la dona degut a la medicació que ha hagut de prendre, 30.000 en concepte de quantum doloris i 3.000 euros per la incapacitat de realitzar activitats esportives.

El magistrat de l'acusat es va mostrar absolutament en contra d'aquesta reclamació per «manca de proves» que demostrin que hi ha «un nexe causal» entre els fets i les afectacions que pateix la dona. L'advocat va defensar la teoria que la dona ja patia dolors abans de l'agressió i que està afectada per la malaltia de la fibromiàlgia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT