PUBLICITAT

Morera vol un ballet menys elitista i obert a tothom

  • La ballarina presenta el llibre ?L'educació i l'amor a través de la dansa'
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Morera, ahir a Ordino durant la presentació del seu llibre Foto: ANA / J. A. G.

La ballarina, coreògrafa i professora de ballet Elizabeth Morera acaba de publicar, amb la col·laboració del Comú d'Ordino, el llibre L'educació i l'amor a través de la dansa, que va presentar ahir. La publicació, segons va explicar la ballarina, tracta sobre la seva experiència docent amb les alumnes de ballet, i neix després que dos amics seus, l'un escriptor i editor i l'altre psiquiatra infantil, li ho haguessin recomanat perquè consideraven que «hi havia un gran buit cultural sobre aquest tema en el món en general».

Morera, que ha impartit classes de ballet a moltes parròquies des del 1999, va dir que en el llibre parla molt del seu «estil a l'hora d'impartir classes», del qual va afirmar que «no és que sigui un mètode, sinó una manera d'enfocar la docència i la pedagogia». Al mateix temps, l'obra ofereix consells de la pròpia autora amb els quals intenta «transmetre l'amor a la dansa i la importància de l'art en si».

ART UNIVERSAL / La ballarina va reiterar que «l'art és universal i cal llançar-lo al vent perquè tothom pugui gaudir de la seva llum i el seu caliu en les seves ànimes». De la mateixa manera, va considerar que el ballet, «que de vegades és molt elitista», no s'hauria de limitar a «una classe social» perquè n'hauria de poder gaudir «la resta», informa l'ANA.

En el llibre, Morera hi transmet «la forma molt personal que tinc d'entendre el ball». En aquest sentit, va assegurar que el veu «com una filosofia de vida» amb «un caire espiritual». L'autora lliga la dansa a la qüestió de l'amor, tema que també aborda al llibre: «de l'amor hi explico què significa estimar, que per a mi és una qualitat vital, que s'ha de transmetre i aprendre, però amb autenticitat, maduresa, generositat i no segons la conveniència i l'interès».

La professora recull en el llibre dibuixos d'alumnes, material fotogràfic, a més a més de diàlegs amb les noies i anècdotes on es posen de manifest «la forma d'entendre i viure la dansa» des del seu punt de vista. Morera va comentar que la relació mestra i alumne és «bàsica» perquè «pot fer que un alumne estimi una assignatura o la detesti».

Del llibre se n'han fet mil exemplars, que es distribuiran en diferents llibreries del Principat. A Barcelona, segons va dir Morera, es pot trobar a la llibreria del Gran Teatre del Liceu.

L'autora va remarcar que confia en què l'obra «sigui una espurna que faci encendre llums internes» perquè «porta una visió diferent de la dansa de la que fins ara s'ha tingut».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT