PUBLICITAT

La Sindicatura demana que el Govern modifiqui el reglament de pròrroga pressupostària

  • L'informe del catedràtic de Dret Constitucional, Enoch Albertí, ja està en mans de l'Executiu
  • El termini per respondre el requeriment del Consell General és fins aquest dijous 27 de gener
19012011_gabriel
El president del grup reformista, Joan Gabriel, sortint de l'edifici de Govern. Foto: EL PERIÒDIC
La Sindicatura ha tramès aquest dimarts al Govern l'informe del catedràtic de Dret Constitucional, Enoch Albertí, en relació al reglament de pròrroga pressupostària on assenyala que el seu contingut envaeix competències del legislatiu. La tramesa s'ha fet amb el requeriment que el Govern modifiqui les disposicions del reglament que afecten els poders del Consell General en matèria pressupostària. L'Executiu té de temps fins aquest dijous 27 de gener per respondre el requeriment del Consell General. Si l'executiu el desestima, tàcitament o expressament, serà quan es decidirà, segons fonts de la Sindicatura, si s'interposa un conflicte de competències davant del Tribunal Constitucional.
Fins aquest proper dijous 27 de gener té temps de respondre el Govern al requeriment de la Sindicatura perquè modifiqui aquells aspectes del Reglament d'aplicació de l'article 22 de la Llei general de les finances públiques per al període de pròrroga pressupostària aprovat per Decret el 28 de desembre passat. Aquest dimarts al matí s'ha reunit la Sindicatura que ha acordat fer arribar l'informe del catedràtic en Dret Constitucional, Enoch Albertí, encarregat per la pròpia Sindicatura i que conclou que hi ha invasió de competències de l'executiu respecte del legislatiu.

El catedràtic assenyala que algunes de les disposicions del reglament "contenen una regulació més àmplia i permissiva de la que estableix la Llei de Finances Públiques, introduint canvis i innovant aspectes substancials del règim de pròrroga pressupostària previst per la Llei". En cas que el Govern desestimi, tàcitament o expressament, el requeriment fet per la Sindicatura, aquesta podrà interposar el conflicte de competència davant el Tribunal Constitucional.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT