PUBLICITAT

Els residents portuguesos es decanten per Cavaco Silva

  • Un 57% voten per la continuïtat, mentre que el 21% prefereixen a Alegre
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Cavaco a la visita a Andorra. Foto: TONY LARA

Els residents portuguesos que van exercit el dret a vot aquest cap de setmana per escollir el president de Portugal van decantar-se majoritàriament per Aníbal Cavaco Silva, apostant així per la continuïtat del líder conservador.

Concretament, un 57,45% van optar per Cavaco, mentre que el 21,28% va decantar-se pel socialista Manuel Alegre. A molta més distància, amb percentatges que van del 2 al 9% van situar-se els vots pels altres quatre candidats: Defensor Moura, Francisco Lopes, Jose Manuel Coelho, i Fernando Nobre.

Els resultats registrats a Andorra segueixen la tendència dels que s'han obtingut a Portugal, on Cavaco Silva ha rebut el 53% dels vots mentre que el seu principal opositor, Manuel Alegre, ha obtingut el 19%. El marge aconseguit pel president de Portugal ha evitat haver d'anar a una segona volta.

Un dels elements destacats en aquests comicis ha estat l'alta abstenció, què ha estat del 53%. Una abstenció que també s'ha traslladat a Andorra, tot i que d'una manera més àmplia. Concretament el 91% dels portuguesos censats al país no van anar a votar durant la jornada de diumenge.

Així, dels 1.017 residents censats, només 96 van acudir a les urnes, segons les xifres presentades per l'Ambaixada lusa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT