PUBLICITAT

La CEA demana "reajustos més importants" per redreçar la situació econòmica

  • L'estudi del dimensionament de l'Administració és, segons Altimir, un dels aspectes fonamentals
  • A les eleccions només s'ha presentat una candidatura, vicepresidida per Víctor Pintos
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


cea
El president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Xavier Altimir, aquest dilluns a Andorra la Vella on ha alertat del a delicada situació economica que viurà Andorra aquest 2011. Foto: ORIOL LLAURADÓ
El president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Xavier Altimir, ha dit aquest dilluns que les mesures per reduir el dèficit aplicades pel Govern en aquesta legislatura no han estat suficients. Segons Altimir, "no n'hi ha prou" amb la congelació dels salaris del funcionariat a partir dels 2.000 euros i, per tant, ha demanat "reajustos més importants" i l'elaboració d'un estudi que valori les "necessitats de l'Administració pública del país" donat que troba "insostenible" la situació actual. Així mateix ha predit que el 2011 serà "un any molt dur" per a l'economia andorrana i ha opinat que cal un Govern "fort" perquè es faci càrrec de la situació. En aquest sentit ha dit que "si el Govern en aquests moments no és prou fort i el Consell està dividit, el més normal és que es convoquin unes eleccions perquè el poble pugui tornar a donar la seva opinió". Altimir ha fet aquestes declaracions durant la presentació de les candidatures a les eleccions de la Junta directiva de la CEA.
El president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Xavier Altimir, ha expressat aquest dilluns la preocupació respecte la delicada situació econòmica i la manca de mesures per part del Govern per tal de reduir el dèficit. Altimir ha dit que calen canvis en l'Adminsitració pública i ha assenyalat l'estranyesa que provoca el fet que hi continuï havent "els mateixos funcionaris" quan els cotitzants de la CASS han passat de 45.000 a 39.000 a la vegada que s'han perdut 5.000 llocs de treball.

Sobre les mesures que caldria per reduir funcionaris ha dit que "s'han de prendre de forma paulatina perquè s'ha d'intentar que ningú en surti perjudicat", però ha apuntat que existeixen "fórmules" que es poden aplicar, com són les jubilacions anticipades. Així mateix ha apuntat que caldrà "no contractar nou personal i intentar que el funcionariat pugui ocupar llocs de manera transversal, d'un ministeri a l'altre".

Altimir ha fet aquestes recomanacions per a reduir el dèficit després de recordar que "ja fa anys que l'economia del país està immersa" en complicacions i d'insistir que encara en vénen de pitjors "del que tots ens podem imaginar". Pel 2011, contràriament a les bones expectatives econòmiques exposades pel Govern, el president de la CEA ha augurat que "serà un any molt dur" i ha dit que l'organització que presideix "els màxims objectius són ajudar a que l'economia del país es mantingui i pugui tornar a créixer".
Totes aquestes manifestacions les ha fet Xavier Altimir aquest dilluns durant la presentació de la renovació de la junta que encapçalarà ell mateix durant els pròxims quatre anys. A les eleccions només s'ha presentat la seva candidatura i se l'ha renovat en el càrrec. La nova junta la integren també el vicepresident Víctor Pintos, el secretari Daniel Aristot, el tresorer Jordi Troguet i els vocals Antoni Armengol, Andreu Armengol, Montse Cardelús, Mònica Codina, Jordi Galobardas, Miquel Medina, Ramon Oliva i Marc Pintat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT