El VPC maltracta el Fousseretois i suma cinc punts per continuar líder

• Pallissa sense pietat per 64-21 de l'equip de Broad en un segon temps per emmarcar

Jamrulidze amb l'oval perseguit pels jugadors del Fousseretois quan anava directe a la línia de marca, ahir. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El VPC va ser ahir com una piconadora davant d'un Fousseretois que només va donar la talla en la primera part. L'equip de Broad va aconseguir nou assaijos i la puntuació més alta a favor en un partit d'aquesta temporada per acabar amb un contundent 64-21 i sumar cinc punts més que el mantenen líder en el grup 2 de la Divisió d'Honor francesa.

La pallissa no va ser tan fàcil com reflecteix l'electrònic perquè en la primera part el conjunt visitant va mostrar-se endreçat en defensa i el VPC, que duia la iniciativa, va tenir dificultats en moltes fases del joc per avançar metres. D'inici es va veure un joc trabat, molt físic i amb poca circulació de l'oval.

Va haver de ser amb el peu la solució per començar a puntuar, amb un cop de càstic de Barkalaia al minut 12. Deu més tard va arribar el primer assaig, fruit d'una errada en defensa del Fousseretois que va provocar una recuperació del VPC a tres quarts de camp; després d'un parell d'intents Adam Hinds va superar la línia de la glòria i Barkalaia va transformar el xut a pals. Però poc després, no se sap ni com, els visitants van estirar-se i va aconseguir un assaig col·lectiu transformat per fer el 10-7. La resposta de l'equip de Broad es va fer desitjar però al minut 35 Taurinyà, sol per l'esquerra, va recuperar l'avantatge (17-7) i en el descompte Barkalaia va trencar la defensa per fer un altre assaig que ell mateix va transformar (24-7).

Aquesta marca va fer un mal enorme al Fousseret, que a sobre només tenia un recanvi a la banqueta, i va ser una caricatura d'equip en una segona part per emmarcar del VPC. Van fer marca Gispert, Hinds, Alieu, de nou Hinds, Magallon, i Joan Fité, tots transformats menys un. Un recital amb el debut de Vilella com a colofó. Al final el Fousseretois va maquillar el resultat amb dos assaijos quan la feina ja estava refeta.