PUBLICITAT

El Govern demana explicacions a la Massana sobre l’autorització de porres per part dels agents de circulació

  • En una carta Naudi lamenta també els fets succeïts el passat 14 de desembre en un local públic
  • Camp ha declarat que ni el seu Comú ni cap altre ha autoritzat mai el port
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA / LA MASSANA


El Ministre d’Interior, Victor Naudi, ha tramès una carta dirigida al cònsol major de la Massana, Josep Maria Camp, en la qual el Govern demana expressament
al Comú si ha autoritzat els agents de circulació de la corporació a portar instruments de protecció. En aquesta carta, Naudi lamenta també els fets succeïts el passat 14 de desembre en un local públic de la Massana. Aquesta carta s’inscriu en la posició expressada en una carta anterior, enviada el 22 de febrer de 2010, en la qual el ministre d’Interior ja advertia de les possibles conseqüències del mal ús d’aquests elements de defensa. El Govern recorda la seva voluntat de potenciar les accions dels agents de circulació comunals dins del marc i les funcions atribuïdes per la llei, recordant també que el manteniment de l’ordre públic i l’ús de la força són competència exclusiva i excloent del departament de Policia, garant de la seguretat de tots els ciutadans.
Per la seva banda, el cònsol major de la Massana, Josep Maria Camp, ha declarat que ni el seu Comú ni cap altre ha autoritzat mai el port o l'ús de porres als agents de circulació, i ha lamentat que el Govern vulgui barrejar aquest debat amb els incidents del passat 14 de desembre, on dos agents de circulació van ser agredits. Camp ha dit que el Govern "vol treure les coses fora de lloc" i que el ministre ha engegat una guerra particular sobre aquest assumpte.

El cònsol major de la Massana, davant de les explicacions que demana Govern al voltant del port de porres per part dels agents de circulació, ha negat que s'hagin autoritzat ni utilitzat aquests instruments ja que el Comú de la Massana ha estat sempre respectuós amb la llei, independentment de l'opinió que ell tingui sobre la qüestió. De fet, Camp no ha amagat que ell considera que seria una necessitat per garantir la seguretat dels agents de circulació, tot i que ha dit que actualment aquest debat no està sobre la taula, ni de la Comissió Interparroquial ni de cap Comú.

Camp ha afegit que considera que el Govern no ha de demanar explicacions sobre el que va succeir el 14 de desembre perquè no és la seva competència, i creu que és una guerra que "el Govern ha encetat i va mantenint" sobre "una polèmica que no existeix". A més, ha dit que el ministre d'Interior, en lloc de barrejar l'incident amb el port o no de porres, "hauria de tenir els mitjans humans i materials per evitar que aquests incidents es produeixin, cosa que actualment no són suficients".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT