Barios brilla amb un segon lloc en el gegant FIS del Pas

• Dolsa l'acompanya en el podi i Sandra Oliveras és sisena en noies
PAS DE LA CASA

Barios, en el supergegant del Borrufa 2010 que es va disputar al febrer de l'any passat a Arcalís. Foto: TONY LARA

L'equip comitè de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) continua enlluernant. Va passar amb Josh Alayrach, amb Joan Verdú, i ahir va ser Gabriel Barios, amb només quinze anys, qui va brillar amb una segona posició en el Memorial Jordi Anglès, un gegant FIS que es va disputar ahir al Pas de la Casa.

Sota unes condicions infrahumanes –¡20 graus negatius!– el jove esquiador de l'Esquí Club Ordino Arcalís va marcar un temps d'1min 48,35s –fent el millor registre en la segona mànega– i va acabar a 88 centèssimes de l'espanyol Antoni Portas, cinc anys més gran que ell. A més Barios va sumar 62,18 punts FIS que milloren els 80,74 que té en aquest disciplina. La directora d'operacions de la FAE, Vicky Grau, va assenyalar al respecte: «L'equip comitè està format per set corredors dels quals sis són del 1995 [primer any júnior] i un del 1994. El fet de reballar amb l'equip nacional masculí de la FAE ha ajudat a nivell competitiu i estructural i els resultats estan acompanyant, ja que fins ara mai un corredor de primer any havia aconseguit aquestes puntuacions [properes als 60 punts FIS]».

Esteve Dolsa va acompanyar Barios en el podi amb un tercer lloc i 68,01 punts i Axel Esteve va acabar quart amb 76,43 punts, tot i que també va rebaixar els punts FIS en aquesta disciplina.

De la resta de corredors de la FAE Arnau Puig (equip FAE) i Jan Misse i Josh Alayrach (Comitè) van caure en la segona mànega; Pol Ferrer (Comitè) cometre dues errades i es va haver de conformar amb una 22a posició; i Robert Solsona va caure per finalitzar el 51è i penúltim dels que van acabar.

En la categoria femenina el podi va ser 100% espanyol i la millor andorrana va ser Sandra Oliveras, amb una sisena posició a uns set segons de la primera classificada, Anna Galofré, i va obtenir 124,53 punts. També va entrar en el top-ten Anaïs Mora, novena amb 134,19 punts.