PUBLICITAT

Bartumeu diu que els coprínceps entenen la importància de signar l'acord monetari

  • Tot i això, apunta, la responsabilitat del contingut de l'acord recau en el Govern, que estan bastant a prop de tancar-lo
  • En el cas que s'alterés el plantejament, l'Executiu constataria que no es pot assumir
EL PERIÒDIC
ENCAMP


22012011ps
El primer secretari del PS, Ferran Goya, durant la seva intervenció en el sopar d'aquest divendres. Foto: ANA / M.T.
El cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha dit que els dos coprínceps "entenen que Andorra no es pot estar de trobar un acord monetari" després de la reunió que ha mantingut aquest divendres amb ells per informar-los de l'estat de les negociacions. Tot i això, Bartumeu  ha dit que la responsabilitat del contingut de l'acord recau en el Govern i que estan bastant a prop de tancar-lo o, en el cas que s'alterés el plantejament, de constatar que no el poden assumir. El cap de Govern ha fet aquestes declaracions en el marc del sopar de celebració dels 10 anys del Partit Socialdemòcrata, on també ha posat de manifest la voluntat d'arribar a obtenir una majoria absoluta en les pròximes eleccions generals, per tal d'acabar la feina feta durant aquests dos anys. D'altra banda, el primer secretari del partit, Ferran Goya, ha dit que pel PS és un avantatge que l'oposició encara no s'hagi estructurat ni tingui líder, i ha criticat el deute de 200.000 euros del Partit Liberal, que segons ha dit, "explica la poca independència que tenen en relació a alguns poders econòmics".
Al voltant de 300 militants i simpatitzants del Partit Socialdemòcrata han participat en un sopar aquest divendres que ha servit per fer balanç dels 10 anys de la formació política, posant de manifest el seu creixement i el fet que actualment governi en dos comuns i al Govern. El cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha destacat que el PS té el 50% del Consell General, cosa que "ja voldrien tenir Artur Mas o Zapatero". Bartumeu també ha dit que "hem fet més feina en 19 mesos que els liberals en 14 anys". Malgrat tot, considera que si hi ha gent que no veu el canvi promès és perquè només tenen 14 consellers, i és per aquest motiu que ha expressat la necessitat d'assolir la majora absoluta en les eleccions anticipades que tindran lloc a la primavera, de la mateixa manera que s'ha expressat el cònsol major d'Encamp, Miquel Alís.

En aquest sentit, el primer secretari del partit, Ferran Goya, ha indicat que els comicis tindran lloc segurament a l'abril, perquè el Govern no es pot constituir ni al juliol ni a l'agost, i possiblement abans de Setmana Santa perquè sinó "es dispararia el vot per la Batllia i es fomentaria la no participació".

Goya ha explicat que la setmana vinent el comitè directiu del PS decidirà si convoca eleccions primàries, tot i que no sap si es presentarà alguna candidatura a banda de la de Jaume Bartumeu. En tot cas, ell ha declinat presentar-se, i també ha dit que el comitè directiu haurà de valorar l'argument de que la legislatura encara no està acabada. En tot cas, ha afirmat que el comitè executiu és partidari de primàries i pensa que no hi ha motius per aplicar la clàusula d'excepció. Goya també ha dit que en algun moment de la legislatura ha pensat que Bartumeu potser no tindria ganes de tornar-se a presentar, tot i que s'ha mostrat convençut que ho farà.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT