Pas enrera del River a Coruña abans de la final de la Copa

• L'equip de Peñarroya deixa escapar una renda d'onze punts en el tercer quart que li acaba passant factura
A CORUÑA

Santamaria molestat per Seijo en una entrada a cistella, al partit de la primera volta al Poliesportiu d'Andorra. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El River va donar un pas enrera ahir en la lluita per donar caça al Clavijo. Tot va sortir al revés: l'equip que dirigeix Joan Peñarroya visitava una pista assequible mentre que el líder tenia un complicat desplaçament a Santurtzi. Però el Clavijo no va fallar a les set de la tarda i el River, que ja coneixia aquest resultat, va ser superat per un equip gallec que per plantila estava cridat per pujar però que no ho demostrava a la pista.

Ahir el Leyma Natura Coruña va ser el que tothom a la LEB Plata esperava: un equip competitiu capaç de guanyar qualsevol. I li va amargar la festa al conjunt andorrà a una setmana de jugar la final de la Copa LEB Plata, recordem, a la pista del Clavijo. Howard va fer un partidàs sota la pintura, però ell sol no va poder amb l'aportació d'Hidalgo, Ohman i sobretot Adams per al Coruña. A més Rafa Casals i Dani Marín es van quedar al Principat i al tècnic li va faltar profunditat de banqueta, ja que només tenia tres recanvis.

El partit va ser de màxima igualtat gairebé els 40 minuts. D'inici el River va intentar obrir les primeres diferències però el conjunt local, centrat i amb ganes de donar la sorpresa, va anar responent als atacs andorrans. Així es va arribar al 15-15 al final del primer quart.

El River no acabava de trobar les bones sensacions davant un rival que vista la igualtat s'anava creixent a mida que passaven els minuts. De nou va haver-hi intercanvi de cistelles abans del descans i quan els jugadors van marxar als vestidors a recuperar l'alè i endreçar les idees la igualtat continuava regnant al marcador (34-34).

Semblava que per fi el River posaria les coses al seu lloc en la represa; tant la defensa com l'atac va començar a carburar, buscant la superioritat en alçada de Howard sota pals, i va sortir recompensat amb un avantatge d'onze punts. Però el Coruña no es va donar per vençut i va tirar d'orgull per intentar neutralitzar un avantatge massa alt per tot el que havia passat als primers vint minuts.

La fe mou muntanyes i l'equip gallec va poder arribar als últims deu minuts cinc punts per sota (50-55). Llavors va tornar a aparèixer la inseguretat i també els nervis. L'equip gallec, que anava a més, ho va notar, va augmentar l'agressivitat en defensa i va provocar les errades d'un River que quan es va posar per sota ja no va saber aixecar-se.