PUBLICITAT

Mil portuguesos, cridats a les urnes de l'ambaixada andorrana

  • Tot i que el nombre de residents al país és molt més elevat, no tots consten al cens
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El bany de masses d'Aníbal Cavaco Silva, durant la seva visita a Andorra, a principis de març del 2010. Foto: EL PERIÒDIC

Els 1.017 portuguesos censats a l'Ambaixada portuguesa a Andorra podran exercir dissabte i diumenge el seu dret a vot a les eleccions presidencials que tindran lloc aquest cap de setmana a Portugal. De fet, el nombre de residents portuguesos al Principat és molt més elevat però no tots consten en el cens de la delegació diplomàtica al país, amb la qual cosa no estan en disposició de vota.

A Andorra, la participació en els darrers processos electorals a què van ser cridats els residents portuguesos censats va registrar nivells molt baixos. Així, en les darreres eleccions presidencials portugueses, el 2006, a Andorra només hi van votar 113 persones. En les més recents, al 2009 i en el marc dels comicis per a escollir els representants al Parlament europeu, a l'ambaixada només hi van anar a votar 54 persones.

cavaco silva es manté com a favorit / El cap d'Estat de Portugal, Aníbal Cavaco Silva, es manté com a favorit per guanyar els comicis d'aquest diumenge en la primera volta, segons sondejos publicats aquest divendres a la premsa lusitana.

El conservador Cavaco, encara que amb un lleuger descens en les intencions de vot, obté entre el 54,6 i el 59% de suport, mentre que el seu rival més proper, el candidat del governamental Partido Socialista (PS), Manuel Alegre, baixa també i aconsegueix entre un 22 i un 25%.

L'horari per a que tots els portuguesos censats puguin realitzar les votacions a la secció consular de l'Ambaixada de Portugal serà de 8.00 hores del matí a 19.00 hores de la tarda. Les instal·lacions a les quals es poden desplaçar estan situades al Carrer Prat de la Creu d'Andorra la Vella.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT