PUBLICITAT

Vela es felicita pel nomenament de Villatoro a l'Institut Ramon Llull

  • La ministra destaca la «gran capacitat de treball i gestió» de l'escriptor català
E. A.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Villatoro rep de Bartumeu el premi Ramon Llull de l'any passat. Foto: TONY LARA

La ministra d'Educació i Cultura, Susanna Vela, es felicita pel nomenament de l'escriptor i periodista Vicenç Villatoro com a nou director de l'Institut Ramon Llull, en substitució de Josep Bargalló. En declaracions a EL PERIÒDIC, Vela va destacar que Villatoro és «una persona de cultura, amb una gran capacitat de treball i de gestió, i, a més, va ser el guanyador l'any passat del XXX Premi Ramon Llull». L'Institut Ramon Llull, integrat per la Generalitat de Catalunya i l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, és un dels patrons nats de la Fundació Ramon Llull, juntament amb el Govern d'Andorra.

El conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, es va reunir ahir per primer cop amb el conseller de Presidència del govern balear, Albert Moragues, per tractar el futur de l'Institut Ramon Llull (IRL). Mascarell va proposar a l'executiu illenc nomenar Vicenç Villatoro com a nou director i el govern balear, pel seu cantó, va donar el seu vistiplau. D'aquesta manera, el pròxim 31 de gener, a Catalunya, s'aprovarà aquest nomenament.

Mascarell va justificar la tria de Villatoro com a persona que té «un gran coneixement de la realitat cultural catalana i balear». Així mateix, va destacar que l'escriptor també té «els neguits i els anhels dels creadors» i va recordar que ha gestionat assumptes «de gran envergadura», com ara l'Enciclopèdia Catalana i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

el perfil del director / Vicenç Villatoro (Terrassa, 1957) és llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de jove, ha combinat la carrera com a periodista i la literatura. En el món dels mitjans de comunicació, va començar a Tarrassa Información, actualment Diari de Terrassa, i com a cap de cultural d'El correo catalán. El 1984 va ser nomenat cap de cultura de TV3.

El 1991 es va incorporar com a director adjunt del diari Avui i, entre el 1993 i el 1996, va ser-ne el director. Tot i deixar el càrrec, Villatoro va continuar col·laborant en aquest diari amb articles d'opinió.

Entre el 1999 i el 2002, va ser diputat de Convergència i Unió. Entre el 1997 i el 2000, va ser director general de Promoció Cultural de la Generalitat de Catalunya. L'any 2000 va agafar el càrrec de director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió.

Com a novel·lista, ha escrit, entre altres, Evangeli gris (Premi Sant Jordi, 1981), La derrota de l'àngel (Premi Carlemany, 2004) i Tenim un nom (Premi Ramon Llull, 2010).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT