PUBLICITAT

Bombers al rescat del suec

  • Un jove turista es perd a la muntanya i és rescatat sa i estalvi sis hores més tard
E. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La muntanya camí d'Os de Civís on es va localitzar el jove, ahir. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Tot plegat va acabar amb un ensurt, però el cert és que les conseqüències haurien pogut ser molt més greus. Dijous a la tarda, un jove suec de 27 anys va sortir a fer un volt per la muntanya, entre Santa Coloma i Aixàs. Quan es va començar a fer fosc, es va desorientar i va acabar perdut i fora del camí. Eren pels volts de les set de la tarda quan els Bombers van rebre la trucada de socors. Sis hores més tard, sobre la una de la matinada, el rescat es donava per conclòs. Els vuit bombers que van participar-hi estaven cansats, però satisfets. El noi n'havia sortit il·lès.

Tal com van explicar els Bombers en declaracions a aquest rotatiu, el jove està passant un mes de vacances amb un grup d'amics, en un pis de Soldeu. Abans d'ahir, va decidir fer una escapada a peu, tot sol, comptant que l'excursió duraria unes dues hores. Així és que va agafar un dels senders de gran recorregut (GR) i va començar a caminar.

Unes hores més tard, quan va caure el sol, es va desorientar i, segons els mateixos Bombers, el noi va iniciar el descens tirant pel dret, muntanya avall. Llavors es va trobar embarrancat i perdut, sense possibilitats de sortir-se'n pel seu compte, i va donar l'alerta amb el seu telèfon mòbil.

Vuit bombers es van desplaçar fins al peu de les muntanyes que hi ha poc després d'agafar la carretera d'Os de Civís. Gràcies a una espècie de llanterna molt potent de què disposa el cos, i mantenint permanentment el contacte a través del telèfon mòbil –entre ells s'entenien en anglès–, van poder localitzar finalment el noi, que els havia anat indicant si veia la llum a l'esquerra, a la dreta, a dalt o a baix.

De fet, tot aquest procés va durar dues hores, aproximadament. Els bombers havien portat dos gossos ensinistrats amb ells, per poder trobar el jove més fàcilment. Ara bé, la zona és de tan difícil accés que no els van poder utilitzar. El rescat, que es va haver de fer amb cordes, encara va durar una hora i mitja més.

Quan va sortir a passejar, les temperatures encara no havien baixat en picat (cosa que va passar unes hores més tard). El noi es va aventurar en màniga curta, només amb una rebeca i una ampolleta d'aigua.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT