PUBLICITAT

L'ampliació de capital es tanca amb un 60% de demanda

  • El Comú es compromet a cobrir el restant i manté les previsions d'inici del projecte
CLARA GARNICA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Pintat amb la consellera reformisa, Montserrat Gil, i el cònsol menor, Enric Sangrà, ahir Foto: ANA / M.T.

El cònsol de Sant Julià de Lòria, Josep Pintat, va analitzar ahir la situació en la que ha quedat l'ampliació de capital de Naturlàndia, durant la celebració de la festivitat de Sant Sebastià. Segons va informar el cònsol, el període de sol·licitud d'adquisició d'accions ja està tancat oficialment. En total, s'ha assolit «el 60%» del capital emès.

Malgrat no haver arribat a la xifra dels 4,7 milions en què es va fixar l'operació (i tot i haver augmentat el període d'adquisició), Pintat no dubta que es tirarà endavant l'ampliació de capital de la societat per a poder realitzar el projecte de Naturlàndia, que ha de convertir les instal·lacions en un parc d'animals. Per tal d'aconseguir-ho el Comú s'ha compromès, tal i com ja va informar en la darrera sessió de Consell de Comú, a adquirir les accions restants fins arribar al 100%.

Pintat no va voler avançar ahir la xifra final que haurà d'aportar l'administració, també degut al fet que finalment «el projecte tindrà un cost inferior» als 4,7 milions previstos inicialment, va assegurar. Fins a la data d'avui vuit empreses s'han interessat per dur a terme l'ampliació, les quals estan sent valorades per la direcció facultativa. El cònsol va informar que l'obra podria estar gestionada per més d'una empresa, ja que el projecte té diverses vessants, com «un tancat de llops, d'óssos, edificis, amfiteatres, xarxes o rierols».

Pel que fa a l'ampliació de capital, Pintat va informar que el següent pas serà la sol·licitud dels permisos administratius per tal de fer-la realitat i realitzar posteriorment la licitació d'obra. Tot per poder «començar aquest abril o maig», va assegurar el cònsol, tal i com el calendari inicial havia previst.

afectació de l'emissió de deute públic / Malgrat no haver cobert el 100% dels bons emesos, Pintat va fer una valoració satisfactòria de la venda d'accions i va enumerar com a causes que l'han perjudicat la situació de crisi, els «pals a les rodes» que han posat les associacions i plataformes contràries al projecte (com és el cas dels Amics de la Rabassa o l'Associació per la Defensa de la Natura) i finalment «l'emissió estatal de deute públic, que ha refreda l'economia» i ha provocat que inversors potencials de Naturlàndia hagin fet marxa enrere.

Dins del percentatge del 60% d'accions venudes, està inclòs el percentatge del 15% obligatori que hauran d'aportar les empreses adjudicatàries de l'obra. Aquesta part del capital no figurarà com a tal fins que no s'acabin els treballs, ja que a les empreses se'ls anirà retenint el 15% de cada certificat que vagin presentant, va informar Pintat.

Per tot, i malgrat que el Comú ha donat per tancat el període d'adquisició, Pintat va obrir la porta a obrir un nou període de subscripcions en el cas que hi hagi un volum important de demanda interessada en adquirir-ne. D'aquesta manera es rebaixaria la proporció que hauria d'aportar el Comú per poder tirar endavant l'ampliació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT