PUBLICITAT

Les obres de reforma del Comunal s'iniciaran a l'estiu i duraran un any

  • La renovació del lloguer és a punt de signar-se i ja no preocupa a la FAF i al Govern
I. MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Josep Maria Vila presideix la taula amb els membres de la UEFA a l'esquerra i els de la FAF a la dreta, ahir a la seu del Comú d'Andorra la Vella. Foto: TONY LARA

La tercera visita que fa la UEFA al Principat en el darrer any ha tornat a ser tan efectiva que ja hi ha una data per a l'inici de les obres de reforma de l'obsolet Estadi Comunal. Sí, ja és un fet. Totes les parts han fet la seva feina –o gairebé tota– i ara només falta entregar el projecte a l'arquitecte i, com qui diu, engegar les màquines. Per fi comença a agafar forma l'adequació que ha provocat tants anys de debat a les nostres fronteres.

El cert és que el vicepresident cinquè de la UEFA, Joseph Mifsud, i el director d'estadis, Thierry Favre, tornen per on han vingut amb el compromís de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), el Comú d'Andorra la Vella i el Govern de que les obres d'iniciaran al juliol o com a molt tard a l'agost d'aquest any i que estaran acabades com a màxim al setembre del 2012, tot just abans que comenci la fase de Classificació per al Mundial del 2014 al Brasil.

«El somni de que Andorra tingui un estadi internacional d'acord amb les normatives de la UEFA és més a prop. La reunió ha estat de profit, anem tots a una i l'any que ve ja podreu gaudir d'ell», va assegurar Mifsud després de la trobada, a mitja tarda a la seu del Comú de la capital. «Es tracta d'un projecte de grans dimensions per a un país com el Principat», va afegir.

3,5 MILIONS, EL SOSTRE / El projecte, que inicialment estava previst en uns 3 milions d'euros podria ascendir fins i tot als 3,5 segons va detallar ahir el president de la FAF, Toni Giribet. «Ara toca anar a l'arquitecte perquè tingui tots els requisits i poder planificar-se per iniciar la reforma», va avançar. ¿Que es trobarà al dossier? Doncs que s'ha de posar una graderia nova, que tal i com va avançar EL PERIÒDIC D'ANDORRA estarà en la mateixa ubicació que ara menjant una part de la vorera d'uns tres metres que hi ha a l'exterior de la instal·lació i amb els vestidors per sota. Tindrà un aforament proper als 5.000 espectadors La gespa serà un híbrid de gespar artificial i natural –d'última generació– i s'està mirant que la pista d'atletisme sigui de sis carrils i no de quatre amb una recta de sis, i que hi hagi un pàrquing més gran.

Quant al lloguer sembla que ja no preocupa al Govern i a la FAF: «Sigui en propietat o en lloguer el cònsol Vila ens ha dit que això ja està resolt», va indicar Giribet.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT