PUBLICITAT

L'hospital renova el pla d'emergència i forma en la prevenció d'incendis a 700 treballadors

  • El pla actual data del 2000, i al llarg de l'última dècada no s'ha revisat
  • Llovet assegura que el centre està en unes condicions òptimes de seguretat
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY


20012011bombers
El director de l'hospital, Lluís Mir, (a la dreta), amb la la directora de Relacions i Serveis Externs de l'hospital, Aurora Casadevall (esquerra), acompanyats de un euqip de bombers aquest dijous a la sala d'actes del centre on s'ha iniciat la formació del personal en qüestions de prevenció d'incendis. Foto: ANA / J. A. G.
Els vora 700 treballadors de l'Hospital de Nostra Senyora de Meritxell han començat a rebre aquest dijous una formació bàsica sobre la prevenció d'incendis, en unes sessions dirigides pels Bombers, pas previ a la renovació del pla d'emergència del centre. El pla actual data del 2000, i al llarg de l'última dècada no s'ha revisat. El personal tampoc havia estat format de nou des d'aleshores i l'últim simulacre es va fer el 2001.
El director de l'hospital, Lluís Mir, ha dit que la manca de revisió del pla es deu a la "complexitat" que comporta i ha admès que no s'ha parat la suficient atenció als aspectes de formació, "malgrat que les reglamentacions vigents prescriuen que els temes de control i prevenció d'incendis s'han de fer amb més freqüència". Sobre aquest punt, Mir ha afegit que, si no s'ha fet en els últims anys, "és perquè no hi ha hagut modificacions estructurals importants", de manera que "no s'ha sentit la necessitat de posar-nos al dia".

De la seva banda, la directora de Relacions i Serveis Externs de l'hospital, Aurora Casadevall, ha comentat que, en els últims deu anys, sí que "s'han ampliat els serveis, s'han fet modificacions, canvis d'ubicació de les persones" del centre. En conseqüència, ha comentat:: "s'ha considerat que aquest era el moment idoni per a refer tota la formació". Un cop s'acabi aquest procés, en un total de vuit sessions amb la presència d'uns 70 treballadors cadascuna, es farà la instrucció particular d'unes 400 persones, "que tindran implicació directa amb una funció més concreta".

L'oficial cap de l'Àrea de Prevenció i Investigació d'Incendis dels Bombers d'Andorra, Òscar Llovet, ha dit que el fet que el pla d'emergència de l'hospital no s'hagi revisat en deu anys, "no vol dir que el centre hagi estat desprotegit o que hagi estat sota mínims de seguretat". Ha subratllat que "sempre s'han conservat aquests mínims" i que "el centre està en unes condicions òptimes de seguretat". L'actualització del pla conclourà amb el simulacre, moment en què es posarà en pràctica la formació del personal i es podrà "valorar si els mitjans tècnics i els recursos humans han funcionat" o si, en canvi, "cal fer modificacions per a millorar-lo".

Pel que fa a aquest pas final, Casadevall ha afirmat que podria celebrar-se a finals d'any, un cop s'hagin format a les 400 persones precisaran d'una formació més precisa. "Potser a finals d'any es pot començar a fer, però crec que hem de ser una mica prudents", ha afegit. En aquest sentit, Llovet ha precisat que, un cop s'enllesteixi el pla d'emegència caldrà acordar amb la direcció de l'hospital l'organització d'un simulacre general cada any. "Això no vol dir que s'hagi de fer un simulacre general de tot l'hospital, perquè potser també podem fer-lo per plantes", ha afegit.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT