PUBLICITAT

CR acusa el Govern d'«alarmar» la ciutadania amb l'afer CTRASA

  • Els reformistes critiquen «el més absolut silenci» a les demandes d'informació i lamenten «la propaganda»
MARC RODRÍGUEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La inauguració del forn incinerador, ubicat a la Comella, el 30 de juny del 2007. Foto: EL PERIÒDIC

El grup parlamentari reformista va qüestionar ahir, a través d'un comunicat de premsa enviat a les redaccions, «les formes del Govern que deriven en el més absolut silenci als requeriments i demandes d'informació dels consellers» en relació al centre de tractament de residus (CTRASA), al temps que va acusar l'Executiu de voler «alarmar l'opinió pública amb propaganda enlloc d'actuar amb la diligència que s'exigeix a qualsevol bon governant».

Des del grup van recordar que les demandes d'informació, «formulades oficialment, per escrit i per dos cops» –abans de Nadal i fa deu dies– cercaven «poder disposar de la documentació corresponent als comptes i a la gestió del centre de tractament de residus», unes eines que CR va qualificar com a «imprescindibles per fer-se una composició exacta dels fets que el Govern ha qualificat de tan greus». En aquest sentit, els reformistes van assenyalar: «Lamentablement, la resposta del Govern ha estat, un cop més, el silenci».

Des de la formació es va qualificar aquest fet com a «greu», ja que sense aquesta informació «resulta materialment impossible marcar un posicionament rigorós sobre l'assumpte del centre de tractament de residus». Cal recordar que l'auditoria sobre els comptes de CTRASA va confirmar, segons va assenyalar dilluns el ministre d'Economia i Finances, Pere López, «els indicis d'irregularitats plantejats pel Govern i l'existència de mecanismes encoberts de finançament», al temps que va revel·lar «una pèssima gestió del Centre de Tractament de Residus d'Andorra».

Acudir a la justícia / Després d'aquestes acusacions, el grup reformista va trencar ahir el silenci i va recordar com «a data d'avui, el Govern no ha acudit a la justícia per resoldre aquest aspecte, tot i qualificar-lo de màxima importància i gravetat». El comunicat assenyala també que en defecte d'aquesta actuació, «que seria la responsable», l'Executiu «prefereix utilitzar els mitjans de comunicació com a escenari per versar tot un seguit d'acusacions, de pes, contra les empreses privades estrangeres que formen part de la societat CTRASA».

En paraules dels reformistes, «també sobta veure com l'Executiu, després de 18 mesos de conèixer-ne la seva existència i contingut, fa públiques, ara, les característiques del contracte signat per l'anterior Govern amb les empreses gestores, definint-lo com de prestació de serveis aparent i posant en dubte la honorabilitat dels signants». El president del grup parlamentari reformista, Joan Gabriel, va explicar a l'ANA que a la primera demanda d'informació la resposta va ser que no tenien cap auditoria i que, en canvi, un mitjà de comunicació va tenir accés. Gabriel també va criticar «l'opacitat frontal del Govern davant del Consell General» i va recordar que si hi ha indicis que s'està incomplint un contracte, «l'obligació del Govern és portar-ho a la justícia, no denunciar-ho als mitjans de comunicació», com també apunta el comunicat.

Insinuacions d'electoralisme / Finalment, els reformistes van assenyalar que el Govern «prefereix la propaganda i el sensacionalisme a la responsabilitat i el rigor en les seves actuacions», insinuant al mateix temps que els dies en què arriben els resultats de l'auditoria «denoten, un cop més, incapacitat del Govern socialdemòcrata per gestionar els afers públics». La coincidència, doncs, amb la imminent convocatòria d'eleccions anticipades, va ser un motiu d'enuig per la formació, que va lamentar «un altre episodi de manca de transparència». H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT