PUBLICITAT

Despres: «És la primera vegada que em plantejo si torno al Dakar»

  • El pilot d'Arinsal no té clar si hi tornarà al 2012 pel naixement de la seva filla i la decisiva sanció de deu minuts
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Despres seu a la KTM que li va donar el títol l'any passat amb el trofeu de segon classificat obtingut al 2011, ahir a l'edifici Nevasa de Grandvalira Foto: TONY LARA

cyril Despres és tan directe i tan crack al desert com a l'hora d'expressar-se. Amb el cap ben alt i un somriure de satisfacció, el pilot d'Arinsal es va fer veure ahir al Principat després d'un polèmic Dakar 2012 en el qual va finalitzar el passat dissabte amb una segona posició per a ell per darrera del català Marc Coma. I va parlar clar, ben clar, sobre la seva perspectiva del que es va viure la primera quinzena de l'any nou a Amèrica del Sud. Ho va fer a Grandvalira, que hi torni o no ha renovat el contracte de patrocini amb ell.

Per a Despres es va cometre tal injustícia amb la sanció de deu minuts que va rebre per saltar-se un control en la quarta etapa que fins i tot s'ha plantejat deixar de competir al raid més prestigiós del món després deu participacions, vuit podis i tres títols en l'apartat de motos: «És la primera vegada que em plantejo tornar al Dakar», va dir. «Ara estic cansat, fins i tot em fan mal les mans i necessito dormir, meditar-ho amb calma, per decidir què faré». Els motius principals són dos; per una banda el naixement de la seva filla i per l'altra el càstig que va rebre.

FART DE TANTA POLÈMICA / Sobta que el pilot d'Arinsal, un guanyador nat, asseguri estar content amb la segona posició. Ho estava i ho va dir sense problemes: «Ho estic jo i les nou persones del meu equip». I per un simple motiu: «Lluitar a la pista m'agrada molt però amb les 80 pàgines de la reglamentació dedicades a les sancions no. M'agrada molt el Dakar, però ja en tinc prou de tot això i de tanta polèmica».

Polèmica que, no ho nega, prové de la premsa espanyola, de la qual se sent especialment vigilat: «Està clar que em tenen por. Sempre enreden amb rumors i històries que no tenen res a veure amb la competició i sí, he sentit una campanya en contra però no al 2011, sinó fa molts anys».

¿QUÈ VA PASSAR EL QUART DIA? / Despres va voler explicar en primer persona que va passar en la quarta etapa quan va ser penalitzat per saltar-se un punt de control en la sortida. «Per sortir havies de passar tres pancartes [els punts de control]. Jo havia de tornar per agafar els guants i amb tanta gent no vaig veure la tercera i per 30 centímetres no la vaig superar. Si agafes el reglament és cert, m'he equivocat, però quan veus que no hi ha intenció de fer trampes és molt dur encaixar 10 minuts de càstig i no una multa econòmica. D'altres equips estaven massa atents al que jo feia i algú, del qual no diré el nom perquè no vull més polèmica, va demanar una sanció». Així de clar. Per això no va felicitar Coma pel triomf. «M'he oblidat, però ell tampoc ho va fer l'any passat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT