PUBLICITAT

Irlanda, primer escoll tricolor a l'Europeu

  • Xavier de la Rosa debuta avui en partit oficial com a seleccionador contra el desconegut combinat amfitrió
EL PERIÒDIC
ESCALDES -ENGORDANY

Periodic
De la Rosa, en la presentació com a seleccionador a la seu de la FAF Foto: EL PERIÒDIC

Xavier de la Rosa debuta avui a les vuit de la tarda com a seleccionador en partit nacional en l'estrena a la fase de classificació per a l'Europeu. Davant de la tricolor hi haurà el combinat amfitrió, Irlanda del Nord, que es presenta com a primer escoll en un torneig en el qual la selecció, com sempre, parteix com la ventafocs.

Però ja li està bé al seleccionador que es vegi així a la tricolor. Perquè Andorra, en veu del tècnic, promet «guerra» a la pista i tirarà de la tàctica per contrarrestar l'anarquia i el milor físic dels rivals.

Andorra serà la de sempre: joc amb ordre defensiu i sobretot garra, molta garra, per buscar més igualtat davant d'equips que tampoc no es poden catalogar d'invencibles. De fet el seleccionador ha reiterat en diverses ocasions que l'únic avantatge que pot tenir la tricolor contra equips europeus és l'aspecte tàctic. L'aturada nadalenca en la Lliga Nacional i en la Divisió de Plata ha permès intensificar els entrenaments amb la selecció i els jugadors també han pogut descansar prop de quinze dies, cosa per la qual arribaran en un to físic bo.

Deia De la Rosa abans de Nadal: «Si treballem bé la tàctica arribarem a l'Europeu un pas per sobre». Avui a Dublin es veurà si s'han assimilat els conceptes, és el dia de comprovar-ho. I demà contra Israel i diumenge davant Noruega per posar fi a aquesta fase classificatòria.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT