PUBLICITAT

El Govern fixa l'IPC del 2010 en un 1,6%

  • Bartolomé ha comentat que la xifra es valora de "forma positiva"
  • El portaveu ha afirmat quel'Executiu manté la "prudència"
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


El Govern ha avançat aquest dimecres que l'Índex de Preus del Consum (IPC) anual del 2010 s'ha situat en un 1,6%, xifra que, segons ha explicat el portaveu de l'Executiu, Bruno Bartolomé, mostra "una petita recuperació de l'economia d'Andorra tot i el moment delicat" del context actual. Bartolomé ha manifestat que el Govern està "força content" d'aquest "canvi de tendència" que alguns indicadors comencen a posar de manifest. No obstant això, el portaveu ha dit que el Govern manté la "prudència" però que hi ha elements que fan pensar que les dades favorables "no és flor d'un dia".

L'Índex de Preus del Consum (IPC) del 2010 s'ha fixat en un 1,6%, segons ha informat aquest dimecres el portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Per a l'Executiu aquesta xifra "confirma la dada, ja avançada al començament de gener, que indicava que l'IPC se situaria exactament en aquest 1,6%".

Bartolomé ha comentat que la xifra es valora de "forma positiva" per part del Govern i que s'entén que es tracta "de la primera sobre una sèrie d'indicadors econòmics que, al llarg dels propers dies i setmanes, han de mostrar una tendència que, en termes generals, pugui fer pensar que l'economia andorrana", malgrat enfrontar-se a un 2011 delicat, comença a mostrar "una petita recuperació" i que, tot i així, "és sòlida".

En aquest nou context, Bartolomé ha considerat que aquest IPC "podria demostrar que hi ha alguns sectors que estiren del carro de l'economia". En conseqüència, ha assenyalat que "estem en el bon camí" perquè, "si de molts indicadors que aniran sortint, bona part són menys dolents que els de l'any anterior o fins i tot són clarament positius, podríem interpretar-ho com que s'està en el camí d'una certa recuperació".

Ara bé, Bartolomé ha dit que "la recuperació és un concepte que no vol dir que ja hem sortit de la crisi, perquè no hem sortit d'enlloc" però que s'està "en un camí on les xifres que es presenten, per un costat són menys dolentes que l'any anterior i, en alguns casos, són clarament positives". El portaveu ha afegit que, quan es disposi "d'una mostra prou significativa, serà el moment de valorar-ho".

De la mateixa manera, ha remarcat que, "el fet que hi hagi indicadors que augmentin el 0,2, el 0,3 o el 0,5 no és que es pugui dir que sigui per tirar coets però, en canvi, és prou sòlid perquè marca una variació que potser ens fa pensar que no és flor d'un dia, sinó que representa un cert canvi de tendència".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT