PUBLICITAT

La Pirena arriba amb quinze dies de retard, però es farà

  • La manca de neu als Pirineus no serà un impediment per suspendre-la com ja va passar a l'edició del 2007
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

La neu està sent protagonista per la seva absència i la situació recorda a la del 2007, quan el blanc va passar desapercebut i va forçar la suspensió de la Pirena Advance. Aquest any tampoc no es pot garantir al 100% que tornarà a passar el mateix perquè els pronòstics amb menys marge d'errada s'estiren com a molt fins a cinc dies, però el director de la competició més mediàtica de trineus amb gossos, Pep Parés, va anunciar un missatge tranquil·litzador en la roda de premsa de presentació que va fer a Govern en assegurar que «es farà». La crisi econòmica no ha pogut amb aquest gran esdeveniment internacional, però tampoc les condicions climatològiques.

Això sí, la cursa s'ha postposat uns quinze dies i si ja era un clàssic veure la caravana de la Pirena Advance a finals de gener o principis de febrer, aquesta vegada arribarà a les nostres fronteres el 16, 17 i 18 del pròxim mes. «Fa tres anys vam haver de suspendre-la per primera vegada en vint anys i en el 2011 l'hem endarrerida per tenir millors condicions de neu. Volem que sigui una competició de nivell i era la millor solució», va explicar Parés.

Com sempre, com cada any, els gossos més fidels del món passaran tres dies de competició en terres del Principat abans de desplaçar-se a la Molina per viure la darrera etapa. Andorra tornarà a ser decisiva en les classificacions finals amb l'etapa Nocturna de Grandvalira-Soldeu de pendents tan fortes que forcen la no participació dels esquí jòrers, la tècnica de Grau Roig que requereix els millors gossos guia i la de Naturlàndia, no tan complexa però una de les més espectaculars del circuit per les fantàstiques vistes que té la Rabassa. «Andorra, com sempre, té tres etapes molt diferents i decisives», va indicar el director de la cursa, «i la gent rebufa quan surt d'aquí perquè són de les més curtes però també de les més exigents, de les que necessiten múixers més polivalents», va afegir.

Més de 40 equips s'han inscrit en aquesta edició. Estarà l'etern favorit Tom Andres, el sempre favorit Iker Ozcoidi o la reina de l'esquí jòring, la txeca Jana Porubska, però serà baixa un clàssic per al nostre país com és Ramon Armengol, per tant no hi haurà representació tricolor.

De tota manera l'aposta perquè la Pirena passi pel Principat continua sent ferma amb el Govern de Jaume Bartumeu. El ministre de Turisme, Claudi Benet, va explicar que l'Executiu ha contractat una empresa per valorar la cursa de múixing i segons va detallar: «És una de les opcions més importants per promocionar el nom d'Andorra». Ho és perquè l'impacte mediàtic és brutal, ja que es calculen uns 110 milions d'espectadors potencials i ara s'està reforçant la feina de màrqueting de la cursa amb el Facebook i el Tweter. Més propaganda. El Govern content i Parés també, perquè té Pirena a Andorra per anys. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT