PUBLICITAT

Els tres pisos adaptats de Jovial estan desocupats

  • Rabadà proposa elevar la franja d'edat per omplir els habitatges buits
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els pisos socials de Jovial, a la capital, la setmana passada Foto: EL PERIÒDIC

Gairebé un any després de l'adjudicació dels pisos per a joves del Jovial, tots estan ocupats a excepció dels tres habitatges per a persones amb mobilitat reduïda, i és per aquest motiu que si durant un període de temps prudencial no es rep cap sol·licitud, el consell d'administració de Jovial podria estudiar noves mesures, com per exemple, ampliar la franja d'edat dels que se'n puguin beneficiar. Actualment hi ha dinou persones a la llista d'espera per als pisos d'una habitació i dues per als de dues habitacions, pendents que algú renunciï a l'habitatge de preu reduït per ampliació de la família o per qualsevol altre motiu, tal com ja ha passat amb els llogaters d'un pis d'una habitació i d'un altre de dues.

De la vuitantena d'habitatges destinats als joves per ajudar a la seva emancipació, de l'edifici de Jovial, gairebé tots estan ocupats, però des del moment de la seva adjudicació els problemes s'han trobat per atorgar els destinats a persones amb mobilitat reduïda. Actualment els tres habitatges d'aquestes característiques estan desocupats, i mai no hi ha residit ningú. Al llarg d'aquests mesos, el consell d'administració ha anat realitzant canvis en els requisits per a l'adquisició d'aquests pisos, ja que es tem que el motiu pel que estan buits és que les exigències són massa estrictes.

Fa uns mesos es va decidir ampliar les possibilitats als joves amb mobilitat reduïda de totes les parròquies del Principat, i es va oferir que una tercera persona es fes càrrec de les despeses de lloguer, si l'inquilí amb mobilitat reduïda no ho pot pagar. Tot i així, encara no s'ha rebut cap demanda per a aquests habitatges, i és per això que la directora de Joventut i Participació Ciutadana del Comú d'Andorra la Vella, Meritxell Rabadà, proposa que si d'aquí un parell de mesos segueixen buits s'ampliï la franja d'edat dels llogaters, però recorda que si no s'ha fet abans és perquè el requisit de la fundació que cedeix el terreny és que els beneficiaris siguin els joves. Quant a la possibilitat que els pisos buits els ocupin altres joves de la llista d'espera que no tenen mobilitat reduïda, Rabadà ha indicat que no és una opció viable ja que estan adaptats a les cadires de rodes i no serien còmodes per a la resta de joves.

Revisió del lloguer / Tot i els preus reduïts que es van oferir des de l'inici de l'adjudicació dels habitatges, ja s'han produït cinc rebaixes a causa de la revisió dels ingressos dels llogaters. El Consell d'Administració ofereix l'opció als inquilins de presentar la documentació dels seus ingressos si han disminuït perquè es valori el canvi de renda i la possibilitat de revisar el preu. Des del comú es valora de forma molt positiva el desenvolupament de l'activitat a Jovial durant aquests primers dotze mesos, ja que no hi ha hagut cap incident destacable i s'ha mantingut la normalitat en la convivència. Rabadà explica que durant aquest temps s'han organitzat reunions de veïns per afavorir la comunicació i que els inquilins expressin les seves inquietuds.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT