PUBLICITAT

Passar del 'boom' a la realitat

  • El futur del sector passarà per la correcta adaptació al nou context
M. R.
ESCALDES-ENGORDANY

No és pas un missatge nou, però no per això deixa de tenir importància. Es tracta de la necessitat compartida per l'Acoda de garantir un creixement sostenible del sector des de l'aprofitament dels nous sectors relacionats amb l'eficiència energètica i la rehabilitació d'edificis, entre d'altres. Pascuet va assenyalar que, amb aquesta finalitat, «caldrà fer formació en aspectes com la geotèrmia i la biomassa», al temps que l'actual oferta d'obra nova conduirà necessàriament a la rehabilitació de l'actual part immobiliari.

Pascuet va assenyalar que, donant per certes les dades que apunten a 3.000 immobles de nova construcció en cartera, «és normal que no hi hagi tanta obra nova» des del punt de vista de la llei de l'oferta i la demanda.

Pel que fa a la davallada d'assalariats del sector, «la situació és dramàtica», tal i com va recordar el gerent de l'Acoda, ja que la construcció, que ha estat «un dels pilars bàsics de l'economia andorrana, com ha passat arreu, durant els últims anys», va assumir «unes puntes que no eren sostenibles» i després de les quals «ara és quan estem patint les conseqüències».

El paper en el futur

Ara bé, tot i aquesta perspectiva negativa, Pascuet va resumir una idea que molts constructors tenen actualment al cap: arribaran temps millors. Evidentment, no tan bons com fins fa pocs anys, però «la construcció seguirà sent un sector important» per a l'economia d'Andorra, com succeirà a altres països un cop es reprengui l'activitat. Tot i que només hi ha dades d'assalariats, se sap que algunes petites empreses no adscrites a l'Acoda no han obert portes després de Nadal. Caldrà veure com finalitza l'any.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT