PUBLICITAT

El 2010 tanca, igual que el 2009, amb 9,1 milions de visitants

  • El 50% són espanyols, dels quals 1,4 milions van pernoctar en el 2010
EL PERIÒDIC
MADRID

Periodic
Turistes per una avinguda comercial Foto: ORIOL LLAURADÓ

Tot i que encara s'està a l'espera del tancament de xifres de l'any passat, el ministre de Turisme i Comerç, Claude Benet, va avançar que Andorra tanca el 2010 amb una arribada de visitants que ronda les xifres obtingudes en el 2009, quan un total de 9,1 milions de persones van visitar el Principat. Dels quals, 4,5 eren espanyols. Aquestes declaracions les va fer Benet en la presentació a Madrid de les novetats d'Andorra Turisme per a l'estiu vinent.

El ministre de Turisme va assenyalar que els espanyols tenen una visió del país basada en «tòpics» turístics de neu i esquí, encara que va explicar que des del Principat es potencien alternatives per oferir un ventall més ampli de possibilitats.

Andorra és la cinquena destinació preferida pels espanyols per passar el període vacacional i, a l'espera d'emetre el balanç definitiu del 2010, Benet va indicar que durant el passat exercici la zona ha «remuntat la pendent de la crisi», oferint al´voltant de 35.000 places en allotjaments turístics i aconseguint quasi el 100% d'ocupació hotelera durant el passat Nadal.

En relació a l'ocupació hotelera, Benet també va xifrar en 1,4 milions d'espanyols els que van pernoctar durant l'any passat, la qual cosa suposa un lleuger augment de l'1% respecte a xifres anteriors. En contraposició, el nombre de turistes va registrar «un lleuger descens», segons va indicar Benet.

El ministre va recordar que el 40% del PIB del país prové del turisme i que per això s'està invertint en potenciar, a més de la neu, el turisme cultural i el de la natura.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT