Correctiu del líder al Poliesportiu

• El BP és un mirall de l'equip que és, rep una lliçó de joc i acaba golejat per un seriós candidat a l'ascens
IAGO ANDREU

Cabinho remata vigilat per Fer i Contreras en l'àrea petita, en el BP-Puertollano d'ahir al Poliesportiu d'Andorra. Foto: TONY LARA

El líder va ser massa líder al Poliesportiu i es va endur els tres punts cap a Puertollano amb tota una lliçó de futbol sala que ha de servir al BP per posar els peus a terra i a l'aficionat tricolor per veure que no sempre es pot guanyar i jugar bé. Perquè l'equip de De la Rosa no va ser –o no va poder per culpa del rival– el de costum a casa, no va tenir ocasions i va acabar cedint amb justícia (2-7).

El Puertollano, un seriós candidat a l'ascens, va ser el rival que s'esperava al Principat i amb un semblant d'equip seriós, sobretot per l'ordre defensiu i les constants ajudes no va permetre al BP tenir el control del partit con és de costum al Poliesportiu d'Andorra.

De fet, en la primera part -i després d'una petita vaga de 20 segons sense jugar perquè cap dels dos equips ha cobrat la darrera nòmina-, l'equip de De la Rosa va suar sang per trencar l'entramat defensiu manxec i arribar amb perill a l'àrea de Vigera mentre que el rival va treure el màxim rendiment a les seves ocasions de gol, que també es podrien comptar amb una mà.

Amb tanta passada horitzontal De la Rosa va optar per fer de Marimón un jugador més en atac. I una pèrdua de pilota del porter tricolor al minut 15 va acabar amb el 0-1 obra del lladre que li va pispar la cartera, Robert, pràcticament des de la seva àrea. En la següent jugada una altra badada defensiva provocada per un pase compromès a Jonathan va poder ser el 0-2; Marimón va endevinar la intenció de Nano de driblar-lo però al 13 no va poder fer res per evitar que de nou Robert definís a l'escaire un contraatac de tiralínies.

La incertesa va romandre uns quants minuts per als tricolors fins que al minut 17 Carlinhos va assistir a Cabinho, qui després d'un bon desmarcatge va xutar al cosa de Vigara. Primera prova de que l'altra defensa no era inexpugnable i que a la segona, tirant de pissarra en una falta similar a un còrner, Carlinhos per fi va fer el gol

L'1-2 convidava a creure més en la remuntada amb tota la segona part per endavant però en sis minuts el Puertollano va acabar d'enfonsar els ànims tricolors una vegada més tirant del contraatac. La defensa individual té el gran risc de que si el que té la pilota se'n va del seu marcador provoca superioritats i aixó és com es va arribar a l'1-4. Al minut 23 Werner va seure Carlinhos, es va quedar sol davant Marimón i va cedir a Párraga perquè marqués a plaer. Al 26 Contreras va recuperar una pilota, va deixar enrera Aranburu per velocitat amb tota la pista per endavant i va esperar que arribés Carlos per regalar-li el gol.

I arriba així la fi d'aquest capítol del BP, que tot i que quedaven 14 minuts va continuar sent un mirall de l'equip que és fins i tot amb Moisés de porter jugador. El Puertollano, per contra, va saber administrar la renda amb intel·ligència i fins i tot va augmentar-la amb dos gols de Werner de doble penal (35' i 37') i de Robert en un contraatac (36') que feien inútil el de Cabinho (40'). Malgrat la derrota, però, l'equip de De la Rosa continua còmodament instal·lat en la zona de play-off d'ascens.