PUBLICITAT

Despres acaba segon el Dakar, on ha comès «dos errors nefastos»

  • Coma venç al pilot resident, que haurà d'esperar per augmentar el seu palmarès
EL PERIÒDIC
BUENOS AIRES

Periodic
Despres i Alejandro Patronelli, guanyador en quads, celebren ahir el treball fet i la finalització del Dakar 2010 Foto: EFE / CÉZARO DE LUCA

Cyril Despres (Red Bull-KTM 450cc) va acabar ahir una nova edició del Ral·li Dakar, i ho va fer finalment segon, després que li resultés insalvable la diferència que el català Marc Coma, també amb una KTM, el qual va aconseguir ahir el seu tercer títol, el mateix número que ja tenia Despres. El resident haurà d'esperar un any per tornar a intentar el quart trofeu de la seva carrera. I tot, si no canvia d'idea i deixa els raids de moto, idea que ronda pel seu cap els últims anys. «No he aconseguit marcar la diferència, he comès errors, dos petits errors amb conseqüències nefastes», va dir el pilot que resideix a Arinsal.

Despres va tancar el Dakar a 15min 04s de Coma, una distància que gairebé, minut a dalt, minut a baix, s'ha mantingut durant les últimes etapes. Coma ha sabut controlar-lo en tot moment, fins i tot en ocasions anant a roda d'ell, el que ha suposat augmentar una mica la tensió entre els dos components de KTM que lluitaven pel títol i que, ben mirat, no tenen rival en els altres pilots. Per alguna cosa el tercer classificat, el portuguès Helder Rodrigues, amb una Yamaha, a gairebé una hora i mitja de les dues KTM de Coma i Despres. Cal destacar que Rodrigues va aconseguir ahir la tercera posició in extremis per culpa de l'Aprilia del xilè Chaleco López, que en l'últim dia va tenir tants problemes com per cedir una tercera posició que era seva abans de l'etapa d'ahir amb més d'una hora d'avantatge. Primer un amortidors, després problemes elèctrics i després que fins i tot va haver de ser remolcat pel seu motxiler, Alain Duclos, van ser la seva sentència en el ral·li en què corre a casa seva.

DEIXAR-SE UN GUANT, CLAU / El principal error que va relegar Despres a la segona posició va ser deixar-se un guant d'hivern en una etapa en què els necessitava per poder passar bé l'alçada dels 4.000 metres dels Andes. Aquell dia va decidir fer marxa enrere i els comissaris el van sancionar amb els preceptius 10 minuts que el gal va acceptar. Aquesta errada i la de seguir algun dels rivals quan aquests s'havien equivocat de trajectòria, ha suposat el fi de les aspiracions de Despres, que amb tot va lluitar per esgarrapar segons a Coma a cada dia i sense descans.

Despres valorava el que havia fet, però també amb una sensació àgria: «Estic una mica decebut per no haver pogut destacar una mica més esportivament. He disputat 11 edicions del Dakar, he fet 8 podis i he aconseguit 3 victòries (2005, 2007 i 2010). Una més hagués estat bé», va assegurar el pilot francès.

El seu rival, Marc Coma, vencedor a la general per tercera vegada en la seva carrera, assumia la pressió que Despres l'ha fet viure durant cada etapa: «El més complicat és que en cap moment m'he pogut relaxar. Quan acabava una jornada difícil, la següent ho era més». Amb tot, ell va ser guanyador, i Despres el segon.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT