PUBLICITAT

Debut de Jordan amb un primer lloc a Verbier

  • Esteve finalitza 45è en el descens de la Copa del Món d'alpí a Wengen després d'una greu errada en la zona intermitja
EL PERIÒDIC
ESCALDES -ENGORDANY

Periodic
Scott Jordan ?el tercer per la dreta?, al podi en l'entrega de premis del Big Air de Verbier, ahir Foto: FAE

La competició d'estil lliure va arrencar ahir per a l'equip de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE), l'Andbanc Freestyle Team, de la millor manera: Scotty Jordan va debutar en el Big Air Ride de Verbier a l'estació de Les Houches (Suïssa) amb un triomf inapel·lable, dominant de principi a fi en les tres rondes classificatòries i en les tres de les finals (en les quals comptava la millor de les tres). Aquesta competició, que complia el desè aniversari, es feia en un salt de 18 metres de pla i segons el tècnic Guy Díaz: «Jordan ha estat al capdavant des de les classificatòries, ha recepcionat gairebé tots els dobles ‘flats spins' [doble invertit amb 720 graus) i a les finals ha intentat millorar la puntuació amb mitja volta més».

Un resultat no tan fantàstic va ser el de Kevin Esteve en el descens de la Copa del Món d'esquí alpí que va afrontar a l'estació suïssa de Wengen. L'andorrà va arribar a la zona intermitja a 1,50 segons del primer classificat però acte seguit va cometre una greu errada en el mateix punt que dissabte i es va quedar parat abans del llarg pla. El director tècnic de la FAE, Carles Visa, el va acompanyar en aquesta competició i va manifestar sobre el paper d'Esteve: «Ha esquiat bé en la part alta però en el revolt abans del pla, tot i que ha entrat millor que ahir [dissabte] ha errat en la sortida i ha tocat la protecció. De totes maneres la lectura és positiva ja que ha agafat experiència en una pista que, recordem, és de les més difícils del circuit». Esteve torna avui a Les Houches per fer una estada d'uns dies d'entrenament amb Marc Oliveras, Nil Ruíz, Artur Pallàs i Ferran Huertas.

A Les Menuires (França), Carla Altimir va acabar la segona en un gegant FIS, en un bon inici de cursa per a l'andorrana, que fins i tot va marcar el millor temps; en la segona mànega, però, va patir una caiguda que la va deixar sense l'or i va acabar sumant 73,04 punts.

Per últim, a Courchevel (França), Carmina Pallàs va obtenir un excel·lent tercer lloc al Criterium Regional Minimes (categoria infants II), Sara Raméntol no va poder finalitzar cap de les dues mànegues i a Meribel, també en el Criteriu, Kevin Courrieu va ser el 32è i Pol Rober va acabar la primera mànega el 68è.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT