PUBLICITAT

Encamp signarà el conveni amb Feda per instal·lar l'energia solar

P.G.
ENCAMP

El Comú d'Encamp va aprovar aquesta setmana signar el conveni amb FEDA per a la instal·lació al Complex Esportiu i Sociocultural de plaques solars fotvoltaiques. Al Consell del comú, els consellers de l'oposició van reclamar demanar a la parapública la garantia de que la insatal·lació tingui el ple rendiment després del termini d'explotació de FEDA que marqui el conveni (que pot ser 20 o més anys).

El cònsol major d'Encamp, Miquel Alís, va explicar que tal i com van informar des de FEDA aquest tipus d'instal·lació perd l'1% de funcionament cada any. Tot i això, Alís preveu que si les plaques poden produir el 45% de l'energia que es consumeix al Complex, amb el pas d'aquest termini d'explotació per part de la parapública podrien arribar a produir fins al 35% d'energia.

La instal·lació del centre esportiu d'Encamp s'ubicarà a 3 de les 4 teulades que formen el complex, es farà amb mòduls de tecnologia policristal·lina i tindrà una potència pic instal·lada de 118 kW. La producció estimada és aproximadament equivalent al consum elèctric de 33 llars andorranes.

A més del complex esportiu encampadà, el palau de Gel de Canillo i el col·legi Sant Ermengol són els tres primers edificis on el Govern instal·larà aquest tipus d'energia renovable amb la seva aposta de diversificar la producció elèctrica.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT