PUBLICITAT

Escaldes s'estalviarà 80.000 euros amb el paper i cartró

  • La parròquia mancomuna el servei de recollida selectiva amb la capital
EVA ARASA
ESCALDES -ENGORDANY

Periodic
Una imatge de la sessió del Consell de Comú d'Escaldes-Engordany d'ahir Foto: COMÚ D'ESCALDES-ENGORDANY

El Consell de Comú d'Escaldes-Engordany va aprovar ahir, per unanimitat, l'adjudicació del servei de recollida selectiva del paper i el cartró a les dues parròquies centrals. El fet de mancomunar aquest servei amb Andorra la Vella permetrà que Escaldes estalviï 80.776 l'any.

En el marc de la política d'intensificar la col·laboració entre els comuns d'Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, la corporació escaldenca va aprovar ahir, en sessió de Consell de Comú, l'adjudicació de la recollida del paper i cartró de les dues parròquies a l'empresa Ecogrup Internacional. Aquesta iniciativa respon, segons va assenyalar el cònsol escaldenc, Antoni Martí, a l'objectiu «d'optimitzar recursos materials i econòmics per part d'ambdues administracions comunals».

L'empresa encarregada d'oferir el servei serà Ecogrup Internacional, per un import de 327.259 euros i una durada de quatre anys. La part que haurà d'assumir el Comú d'Andorra la Vella serà de 158.759 euros, mentre que la corporació escaldenca haurà de fer-se càrrec dels 168.499 euros restants.

Martí va aclarir que Escaldes pagarà més que la capital perquè la parròquia disposa de més punts de recollida selectiva. «Ens penalitza, però estic content perquè es demostra l'aposta que fem pel reciclatge», va assegurar el mandatari comunal.

Sigui com sigui, el mateix servei, només a la parròquia d'Escaldes-Engordany, va costar 237.276 euros l'any passat. Tenint en compte que Ecogrup es compromet a aplicar la deducció corresponent a la valorització del cartró a raó de 15 euros per tona, i a partir de les estimacions de recollida, el Comú preveu que el cost del servei d'aquest any quedi reduït, finalment, a 156.499,73 euros, motiu pel qual l'estalvi anual supera els 80.000 euros.

Camí de no-retorn / Martí, en roda de premsa posterior al Consell de Comú, es va mostrar partidari del que va anomenar «àrea metropolitana a l'andorrana» i va assegurar que l'opció de mancomunar serveis amb Andorra la Vella «és un camí que hem començat i que no té retorn perquè és el camí del sentit comú».

En un sentit similar es va expressar el conseller de l'oposició Jordi Tudó, que troba «imprescindible» que en un futur es mancomunin més serveis.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT