PUBLICITAT

L'energia de l'aigua termal

  • Un conveni amb FEDA permetrà avaluar el potencial d'un eventual segon pou a la zona del pont de la Tosca, on conflueixen el Madriu i el Valira d'Orient
E. A.
ESCALDES-ENGORDANY

Avaluar el potencial de les energies renovables a Andorra. Aquest és un dels objectius que s'ha fixat FEDA per a aquest any i és per aquest motiu que la parapública ha demanat la col·laboració a dos comuns, concretament al d'Encamp i el d'Escaldes-Engordany. Encamp va donar el vistiplau als mesuraments de vent al Maià el mes de novembre passat, mentre que Escaldes-Engordany va aprovar ahir el conveni amb FEDA que ha de permetre sospesar el potencial energètic de l'aigua termal de la parròquia.

L'avaluació es farà mitjançant la prospecció de les instal·lacions situades a prop del pont de la Tosca, just on conflueixen els rius Madriu i Valira d'Orient. És allà on el Comú d'Escaldes-Engordany disposa d'un pou, a través del qual se subministra la xarxa pública de distribució d'aigua termal.

Abans d'iniciar un projecte de cogeneració, FEDA va decidir fer un estudi preliminar, els resultats del qual estimen la possibilitat d'aprofitar les fonts d'aigua termal. La parapública considera, doncs, que és oportú realitzar un nou estudi, més exhaustiu, per saber si es podria fer un segon pou, en aquest cas per explotar els recursos geotèrmics propis.

El cònsol d'Escaldes-Engordany, Antoni Martí, va dir que es tracta d'un pas de cara a «la sobirania energètica d'Andorra». El conseller socialdemòcrata Francesc Casals va elogiar igualment el conveni amb FEDA, però va advertir que «hi ha unes 15 o 20 fonts que són de particulars i caldrà vigilar l'afectació d'un nou pou al cabal que arriba a aquestes fonts».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT