PUBLICITAT

Arrenca el Ral·li d'Hivern, però sense neu

  • Coincidirà demà al Pas amb les G.SèriesBPA, on correrà el campió del món de Moto2, Toni Elías
EL PERIÒDIC
ESCALDES -ENGORDANY

Periodic
Sergi Giralt i el seu Volkswagen Golf GTi, en una edició anterior Foto: ACA

A partir d'aquesta tarda a les 20.00, arrenca des d'Andorra la Vella el 9è Ral·li d'Hivern Andorra, un dels esdeveniments de motor protagonistes al Principat aquest cap de setmana, a més de la segona prova de les G.SèriesBPA, amb què coincidirà demà al Grandvalira Circuit del Pas de la Casa i on hi serà també el campió del món de Moto2, Toni Elías, que correrà amb l'escuderia Illa Carlemany juntament amb Àlex Bercianos.

Els 14 trams que conformaran aquesta cita que obre el calendari de regularitat espanyol, andorrà i europeu es desenvoluparan, al llarg de dues etapes entre avui i demà, a la recerca de paratges alpins i un clima hivernal encara que, segons la prediccions, la poca presència de neu en l'itinerari podria ser la nota predominant. A la cita acudiran 29 equips, amb 60 pilots i copilots i una amalgama de vehicles clàssics entre els quals es troben marques i models com Porsche 911, Alfa Romeo Giulia, VW Golf, Ford Capri, Mini Cooper, Saab 99, Autobianchi, diferents models de Seat, BMW o VW Scirocco.

Entre els participants, alguns destacats de la regularitat clàssica en circuits i en ral·lis, com José Luis Marcó (VW Beatle), guanyador de les dues edicions del certamen RallyClassics Sèries; Jordi Pons (Porsche Carrera), vencedor del Campionat de Velocitat sobre Gel G.Series de 2007; Carlos Miró (Porsche 911), campió de regularitat RallyClassics 2010 i que aquest any realitzarà la Challenge europea de Regularitat per la qual aquest ral·li és la primera cita puntuable; el directiu del FC Barcelona, Manel Arroyo (Porsche 911); Sergi Giralt (VW Golf), que el 2010 va pujar al segon graó del podi d'aquesta prova, just per darrere del tàndem vencedor Lareppe-Lambert (Opel Ascona), entre molts altres.

El ral·li, organitzat per RallyClassics en col·laboració amb l'Automòbil Club d'Andorra, tindrà com a base l'ArtHotel emplaçat just al costat de la zona de podi i del parc tancat, en ple nucli urbà d'Andorra la Vella. En total, 376,75km dels quals 121,49 seran de regularitat, amb alguns dels trams tancats al trànsit. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT