PUBLICITAT

ApC demana a Sindicatura que es pronunciï el més aviat possible sobre el Reglament de pròrroga pressupostària

  • Nomen posa de relleu que un cop analitzada la nota informativa que el Govern va fer arribar als mitjans de comunicació sobre el decret, es constata "la feblesa legal dels arguments emprats  que no fan més que confirmar la veritable invasió competencial"
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


El grup parlamentari d'Andorra pel Canvi ha demanat a la Sindicatura que li trameti una còpia dels informes tècnics demanats sobre el Reglament de pròrroga pressupostària de l'exercici 2011, ja que el termini per prendre accions legals finalitza el 27 de gener. ApC fa aquesta demanda després que el passat 5 de gener ja van fer arribar al síndic general una carta sol·licitant que es prenguessin les mesures escaients "per preservar les competències legislatives del Consell General" davant de la publicació del Reglament.
El president del grup parlamentari d'ApC, Eusebi Nomen, recorda que ja han transcorregut vuit dies i que "el temps se'ns tira a sobre" ja que el termini per les accions legals que el Consell pugui emprendre per preservar les seves competències legislatives és de 15 dies i, per tant, finalitza el 27 de gener del 2011. A més, Nomen posa de relleu que un cop analitzada la nota informativa que el Govern va fer arribar als mitjans de comunicació sobre el decret, es constata "la feblesa legal dels arguments emprats pel Govern que no fan més que confirmar la veritable invasió competencial que Govern està fent". L'escrit presentat aquest dijous també constata que el Govern no va fer arribar una còpia de la nota informativa al Consell i sí als mitjans de comunicació.

Les acusacions de Nomen fan referència al fet que el Reglament esmentat no només desenvolupa l'article 22 de la Llei sinó que hi fa un seguit de modificacions i addicions que al seu entendre corresponen al Consell General. El Reglament preveu que es puguin prorrogar les partides pressupostàries del 2009, així com els crèdits que no hagin finalitzat al llarg del 2010.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT