PUBLICITAT

El Govern ha cobert 27 de les 39 places de funcionaris en excedència amb reserva de plaça

  • Bartumeu carrega contra Nomen i l'acusa de fer "plantejaments demagògics i populistes fruits d'una obsessiva voluntat de menystenir i desmerèixer les persones que treballen a l'administració pública"
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


El cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha informat que actualment hi ha 39 funcionaris que tenen atorgada una excedència amb reserva de plaça per estar ocupant càrrecs polítics, i ha aclarit que d'aquests llocs de treball 27 han estat coberts, mentre que la resta no. El cap de Govern va trametre una carta amb aquesta informació a la Sindicatura el passat 3 de gener, en resposta a la demanda feta pel president del grup parlamentari d'Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen, sol·licitant la llista amb els noms dels funcionaris amb reserva de plaça i el sumatori total de tots els sous que corresponen a les persones que cobreixen aquestes places. Bartumeu ha facilitat la xifra corresponent al total de les nòmines del mes de novembre de les 27 persones que cobreixen places de funcionaris actualment, que ascendeix a 57.337 euros, i una llista amb els càrrecs polítics que ocupen els 39 funcionaris amb reserva de plaça. El que no ha desvetllat, però, són els noms d'aquestes persones ja que assegura que "cal preservar el seu dret a la protecció de dades personals".

El total de les nòmines del mes de novembre de les 27 persones que cobreixen les places dels funcionaris amb excedència de places, és de 57.337 euros, mentre que segons ha indicat el Govern en un comunicat de premsa, pagar el sou de les 39 persones si estiguessin als seus llocs de treball, hagués costat 116.372 euros.

La informació facilitada pel Govern consta d'una llista on s'enumeren els càrrecs polítics que ocupen aquests funcionaris, però sense dir-ne el seu nom, ja que s'argumenta que "el dret dels consellers generals a obtenir informació no és un dret absolut", i que cal preservar el dret fonamental a la protecció de dades, però que es donen els càrrecs per "facilitar la l'exercici de les facultats de control de la funció del Govern per part dels consellers generals".

En aquesta llista consten, cinc consellers generals, tres secretaris d'Estat, un secretari general de Govern, la cap de Gabinet del Cap de Govern, cinc consellers de comuns, un ministre, un interventor del Govern, dos interventors de comuns, tres secretaris generals de comuns, les cònsols menors de Canillo i Ordino, quatre persones en càrrec de relacions especials a Govern i dos a comuns, el cap de gabinet de la cònsol major d'Andorra la Vella, cinc secretàries de ministre, un membre de Tribunal de Comptes, el cap de l'Agència Andorrana de Protecció de Dades i l'inspector de l'Agència Andorrana de Protecció de Dades. Algunes d'aquestes, tot i no dir-ne el nom, Bartumeu indica en la carta que són fàcilment identificables per l'especificitat del càrrec.

El comunicat fet públic pel Govern carrega contra Nomen acusant-lo de fer "plantejaments demagògics i populistes fruits d'una obsessiva voluntat de menystenir i desmerèixer les persones que treballen a l'administració pública" ja que "la nòmina del funcionariat no ha augmentat", sinó que ha disminuït segons les dades facilitades per la Secretaria d'Estat de la Funció Pública.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT