PUBLICITAT

Càritas Andorrana constata l'augment de la pobresa des del 2008

  • El banc d'aliments ha passat d'atendre 10 famílies a ajudar-ne unes 40
  • L'entitat organitza un sopar-col·loqui amb Jordi Pujol per recaptar fons
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


13012011_caritas
El banc d'aliments de Càritas Andorrana. Foto: TONY LARA
Els dirigents de Càritas Andorrana han assegurat, aquest dijous, que la pobresa al país s'ha anat incrementant en els últims dos anys. Aquests últims mesos hi ha hagut un progrés important en el nombre de famílies que necessiten ajuda i s'ha detectat que la realitat en la que es viu "és més precària", segons ha comentat el delegat episcopal de Càritas, mossèn Ramon Sàrries.
El termòmetre de la situació la dóna el banc d'aliments on el mes de febrer s'atenien deu famílies cada setmana i actualment se n'està atenent una quarantena. Segons ha explicat el president de Càritas Andorrana, Agustí Font, no sempre són les mateixes famílies que arriben a l'entitat, ja que cada setmana n'hi ha que resolen la seva situació, ja sigui trobant feina o per altres motius, però tota hi això n'hi ha altres que acaben arribant a mans de l'entitat. "Són més els que s'afegeixen a aquest col·lectiu que els que en surten", ha explicat Font. Segons han relatat els responsables, si abans n'hi havia prou amb una ajuda puntual, ara es veuen obligats a donar un recolzament més continuat a les persones ja que els resulta més difícil sortir de la situació de precarietat.

Sopar amb l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol

Així, amb la intenció de recaptar més diners per poder obtenir fons que ajudin a augmentar i expandir les ajudes socials de l'entitat, s'ha decidit organitzar un sopar-col·loqui que comptarà amb la presència de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol. L'experiència i la sensibilitat del català va dur l'organització a demanar-li que efectués una petita conferència, sota el títol La millor societat té defectes, que acabarà desembocant en un col·loqui amb els assistents. L'acte, que tindrà lloc el dia 27 de gener a l'Hotel Roc Blanc, costarà 75 euros per persona, 40 dels quals estaran destinats a Càritas Andorrana i comptarà amb la presència de l'arquebisbe de la Seu d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan Enric Vives.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT