PUBLICITAT

Canillo crearà un club de turisme per impulsar nous productes

  • Una declaració institucional fixa les bases d'un model de treball amb els agents privats
EVA ARASA
CANILLO

Periodic
Una imatge de la sessió de Consell de Comú de Canillo d'ahir. Foto: ANA / M. T.

El Comú de Canillo va aprovar ahir, per unanimitat, una declaració institucional que reconeix que el turisme és «un sector estratègic per al benestar i la qualitat de vida de la parròquia». La declaració, que aquesta tarda mateix es presenta en un acte públic al Palau de Gel, fixa les bases per implementar un nou model de treball en aquest àmbit, que passa per promoure l'associació dels agents privats i la col·laboració entre aquests privats i el Comú. Amb l'objectiu d'impulsar i consolidar aquesta nova manera de treballar, el Comú posarà en marxa tres eines: un consell assessor intern, que procurarà una millor coordinació dels serveis i les infraestructures de què disposa la corporació en benefici de l'activitat turística; un consell assessor extern, que ha de servir per plantejar polítiques i estratègies parroquials per reforçar la destinació turística, i el Club de Turisme de Canillo, que ha d'aplegar els diferents agents privats per crear nous productes turístics aprofitant l'entorn que ofereix la muntanya.

«Implementar un nou model de treball, que busca la col·laboració del sector privat». Aquest és l'objectiu que persegueix la declaració institucional aprovada ahir pel Consell de Comú de Canillo, tal com va explicar la cònsol menor, Mònica Bonell. Bonell va reconèixer que, fins al moment, «les eines que s'han treballat no han acabat de funcionar» i és per això que la corporació fa un pas més i en proposa tres de noves. El consell assessor intern ha de propiciar «una major eficiència dels esforços de l'Administració», a partir d'una millor coordinació de serveis, infraestructures i equipaments.

El consell assessor extern, pel seu cantó, tindrà «la missió de col·laborar en les polítiques i les estratègies de la nostra destinació, assessorant el Comú en tots els temes i projectes parroquials que puguin tenir repercussió en la millora de Canillo com a destinació turística».

fomentar l'associacionisme / La implantació del Club de Turisme de Canillo ha de servir, segons el que recull la mateixa declaració, per «liderar i coordinar els esforços dels integrants del sector turístic de la parròquia, amb l'objectiu de crear noves experiències i productes turístics a l'entorn de la muntanya, aconseguint així un desenvolupament sostenible i harmoniós del destí que ens permeti ser un referent dins d'Andorra i a Europa». En definitiva, la creació d'aquest nou club busca la implicació dels agents turístics de Canillo per oferir productes que siguin atractius per a un mercat «que és cada vegada més exigent», va matisar Bonell.

La cònsol menor va aclarir que el Comú també participarà en aquest club de turisme, encara que no va voler donar més detalls, en espera de la reunió d'aquesta tarda amb actors del sector turístic de la parròquia –comerciants, hotelers, etcètera.

Aquest sector és un sector clau per al desenvolupament de la parròquia. «A Canillo, s'hi concentren més de 7.000 places d'allotjament turístic, que són més que els habitants de la parròquia, i a més és on hi ha la majoria d'hotels de tres i quatre estrelles del país», va subratllar Bonell. Aquestes «particularitats» són les que justifiquen la declaració, que «no s'ha fet d'un dia per l'altre» i que no pretén entrar en competència, «en cap cas», amb les accions que es puguin dur a terme per potenciar el sector des d'Andorra Turisme o el mateix Govern. L'oposició va donar suport al text, que vol anar més enllà de colors polítics.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT