PUBLICITAT

Les obres a la Casa Quim de Dolsa s'iniciaran dilluns

  • No hi ha termini de finalització i de moment la instal·lació segueix tancada
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els Bombers treballen per apagar el foc, el 4 de gener. Foto: ANA / A. R.

Les obres per reparar el sostre i la xemeneia de la Casa Quim de Dolsa de Santa Coloma començaran aquest proper dilluns dia 17 de gener, segons va informar ahir el conseller de Social d'Andorra la Vella, Quim Valera.

Després que la setmana passada es prengués foc a la casa pairal, s'ha hagut d'inhabilitar perquè actualment no hi ha sostre. Els padrins que solien anar-hi han estat adreçats temporalment a la casa pairal del parc Central d'Andorra la Vella.

L'incendi es va produir el dimarts 4 quan, en encendre la llar de foc, aquesta va prendre el tub de la xemeneia i les flames es va escampar per la casa. Sortosament només hi havia dues persones a la instal·lació durant els fets, les quals van poder sortir a temps sense resultar ferides. El sostre de la casa, però, es va cremar i es va haver de tirar avall.

A partir de dilluns vinent, i ara que el peritatge ja s'ha fet, les obres començaran i es construirà un sostre nou, que serà de pissarra igual que el que ja hi havia, per evitar així un impacte visual negatiu. La llar de foc, on es va iniciar l'incident, no es traurà de la casa, ja que és un dels seus encants, però el que sí que faran els operaris a partir de dilluns és treballar per posar un embolcall al tub que en garanteixi un bon aïllament.

instal·lació tancada / Tot i que no se sap quant es poden allargar les obres per millorar la llar de foc i construir el sostre nou, el conseller de Social va manifestar a l'ANA que confia que aviat es pugui tornar a obrir. Dependrà dels imprevistos que es trobin durant l'obra i de si les condicions meteorològiques dificulten els treballs.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT