PUBLICITAT

Amb la pilota, molt a guanyar i poc a pedre

  • El River és l'equip que menys possessió deixa escapar i el segon millor en recuperacions
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Pablo Sánchez, abans d'un partit amb la samarreta del River. Foto: TONY LARA

El BC River Andorra és segon a la classificació de la LEB Plata però no és l'equip que millors estadístiques té de la competició. Amb tot, sí que és el bloc que més manté la possessió de la pilota, i el segon conjunt en recuperacions. Amb l'esfèrica en el seu poder, té molt a guanyar i poc a perdre. És una de les claus per ser a la part alta.

Les estadístiques no enganyen, i si les mirem i les analitzem deixen clar que el River no perd tantes pilotes com la resta. De fet, en el que s'ha disputat de temporada ha perdut 182 pilotes, el que suposa 12,1 per partit, una estadística que deixa molt malament el CB Illescas, conjunt que perd una mitjana de 19,1 per duel i un total de 286.

En aquest aspecte, cal dir que el River no és el rei absolut. El Santurtzi és també un bon senyor de la possessió amb només 12,2 pilotes perdudes per matx i un total de 183, això és només una pilota més que els andorrans en tota la temporada. És a dir, detalls. Però els detalls fan els equips guanyar o no, sumar punt o no, i tot beneficia el grup.

Així, el River és al mateix temps el segon equip que més pilotes recupera. Al llarg de la temporada n'ha robat als seus rivals 132, el que significa una mitjana de 8,8 per partit. Aquí només el Plasencia Extremadura és capaç de superar els homes de Joan Peñarroya. Els extremenys han recuperat fins el moment 135 pilotes, a una mitjana de 9 per partit.

Però els números globals dels equips beneficien en part els andorrans, que estan quallant una temporada bastant bona. En puntuació, són els tercers amb 80,6 punts per partit i un total de 1.209 en els 15 partits que ha disputat fins el moment. Només el Clavijo -el líder-, amb 86,5 de mitjana i 1.297 en total, i el CB Promobys Tíjola, amb 81 per duel i 1.215 de global, el superen. De fet, el River és el quart en el rànquing de tirs de dos, amb un 53,4% d'encert, i el desè en tirs de tres amb un 32,7%. El gran problema del conjunt del Principat continuen sent els tirs lliures: és el quart pitjor equip de la LEB Plata amb un 65,8% d'encert. És aquest punt un dels que més preocupa a Peñarroya, sobretot perquè hi ha hagut partits en què la diferència entre guanyar i perdre ha estat aquí.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT